Într-o scrisoare deschisă semnată de deputatul Grațiela Gavrilescu, PUSL își exprimă încrederea că un sistem util și care funcționează nu va fi schimbat.
Pe același subiect, Lavinia Șandru, unul dintre inițiatorii legii mamelor, i-a scris secretarului-general al OCDE pentru a-i explica situația și de ce propunerea venită nu ar fi benefică pentru România.
„Partidul Umanist Social Liberal, prin Grațiela Gavrilescu, președintele Forului de Conducere Colegială, și Lavinia Șandru, coordonatorul comunicării PUSL, a adresat două scrisori deschise către ministrul Muncii, respectiv secretarul-general al OCDE, pentru a cere să nu fie pusă în practică recenta sugestie a OCDE, privind reducerea concediului de creștere a copilului.
Legea mamelor, așa cum este ea cunoscută, este un proiect umanist, promovat cu demnitate, onoare și curaj, care a intrat în vigoare în 2008, iar Lavinia Șandru a fost unul dintre inițiatori și unul dintre cei mai vocali susținători ai necesității ca statul să sprijine tinerii părinți.
În anii care au trecut situația nu s-a schimbat radical, astfel că motivele pentru care astăzi există Legea mamelor rămân la fel de actuale.
Părinții nu trebuie să își sacrifice carierele pentru a crește un copil, mai ales în condițiile în care nu există un număr suficient de creșe și grădinițe de stat, iar costurile pentru cele private depășesc cu mult stimulentul de inserție.
Schimbarea prevederilor legale ar afecta negativ tinerele mame, cu o carieră, care sunt o parte esențială a clasei de mijloc, indispensabilă pentru o Românie prosperă și dezvoltată”, spune PUSL.