Antena 3 CNN Be EU Europarlamentarul Petar Vitanove, despre legea europeană privind AI: „Pierdem această competiție tehnologică cu Statele Unite ale Americii și China”

Europarlamentarul Petar Vitanove, despre legea europeană privind AI: „Pierdem această competiție tehnologică cu Statele Unite ale Americii și China”

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Deși există multiple beneficii ale inteligenței artificiale, există și anumite riscuri. Despre toate acestea a vorbit europarlamentarul  Petar Vitanove, sâmbătă, la emisiunea Be EU, de la Antena 3 CNN.

„Găsirea acestui echilibru de echipă a fost într-adevăr aș spune, un miracol și acesta a fost rolul lui Dragoș Tudorache pentru că a reușit să aducă la un loc toate părțile interesate. 

Doar o precizare: Nu a existat o dezbatere uriașă în Bulgaria, din păcate. Deși vedem beneficiile potențiale ale inteligenței artificiale în multe aspecte, în multe sectoare, educație, sisteme de sănătate, etc., dar în același timp vedem și anumite riscuri. 

Și cred că ceea ce am reușit să realizăm este să găsim acest compromis între inovației, să încercăm să le promovăm, dar în același timp să abordăm toate riscurile și să avem oamenii prioritari față de aceste sisteme și tehnologii. 

A avut perfectă dreptate: vedem unele dintre observațiile noastre în diferite țări, proiecte de propuneri pentru anumite legi.  Acestea sunt, de asemenea, o dovadă a realizării noastre. 

Mai ales că vin din Bulgaria, din această regiune, împărtășim aceeași îngrijorare. Dar, în principiu, pentru că am reușit să atingem acest echilibru, cea mai mare preocupare a mea este că pierdem această competiție tehnologică cu Statele Unite ale Americii și cu China. 

Eu și Dragoș am fost în Statele Unite, ne-am întors acum două săptămâni și am observat că unele dintre observațiile noastre au fost luate în considerare pentru anumite proiecte de propuneri la nivel de stat sau de oraș. Aceste discuții au loc la nivelul G7 sau a altor țări, e o chestiune de timp”, a declarat Petar Vitanov. 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Obțin Marine le Pen și Jordan Bardella majoritatea absolută?