Antena 3 CNN Actualitate Social Legea anti-bullying în școli este funcțională și aplicabilă

Legea anti-bullying în școli este funcțională și aplicabilă

S.T.
1 minut de citit Publicat la 17:34 13 Iun 2020 Modificat la 17:34 13 Iun 2020

„Se încheie astfel un ciclu legislativ început în anul 2018 de parlamentarii PSD, Andrei Pop și Petre Florin Manole care au depus împreună inițiativa pentru protejarea demnității copiilor”, transmite Partidul Social Democrat.

„Astfel, legea devine funcțională și aplicabilă. Aceștia s-au implicat în toate etapele elaborării legii, s-au luptat în Parlament ca această lege să treacă (lege votată cu unanimitate în ambele camere), dar și în Grupul de Lucru pentru elaborarea Normelor Metodologice de aplicare a prevederilor din Legea Educației Naționale privind bullying-ul.

Obiectivul a fost clar: legea să fie implementată cât mai bine și efectele pozitive asupra elevilor să se vadă cât mai repede.

Au fost sprijiniți în a atinge acest obiectiv de către toți parlamentarii din toate partidele, fiind una dintre puținele legi care au întrunit consensul și a fost adoptată în unanimitate.

Implicarea în prevenirea și combaterea bullying-ului este un proiect pe termen lung pe care parlamentarii PSD îl vor avea în vedere și care va schimba mentalități și comportamente atât la nivelul tinerilor, cât și la nivel instituțional. Demnitatea și integritatea copiilor noștri trebuie protejate de diferitele forme de agresiuni verbale sau fizice, care constituie violența psihologică-bullying, și cu care mulți copii se confruntă în ziua de astăzi.

Mulțumirile merg, de asemenea, către toate asociațiile, în special către Itsy Bitsy, către reprezentanții instituțiilor, experții și cei care au sprijinit această inițiativă, prin eforturi individuale, campanii, mese rotunde, dezbateri”, transmite PSD pe pagina de Facebook.

Primul caz de bullying din România, trimis în judecată. Familia elevului agresor şi şcoala riscă să plătească daune de 15.000 euro

Ce este bullyingul

Bullyingul este definit ca fiind un comportament ostil sau de excludere și de luare în derâdere a cuiva, de umilire. 

Un copil este etichetat, tachinat, batjocorit în cercul său de cunoștințe sau de către colegi care îl strigă într-un anume fel (făcând referire la aspectul fizic sau probleme de ordin medical/ familial).

Uneori, aceste tachinări se transformă în îmbrânceli sau chiar, în unele cazuri, în atacuri fizice.

Bullying reprezintă o formă de abuz emoțional și fizic, şi este mult mai des întâlnit decât ne-am dori să credem. Se întâmplă pe coridoarele școlii, în curte, pe străzi și, din păcate, uneori și în sălile de clasă. 

Nedepistat la timp, bullyingul poate lăsa traume și repecusiuni ireversibile asupra adaptabilității copilului în societate.

Citește mai multe din Social
» Citește mai multe din Social
TOP articole