Antena 3 CNN Emisiuni Decisiv Cota unică ar putea rămâne neschimbată în România, timp de 10 ani | Legea a fost adoptată la Comisia din Parlament

Cota unică ar putea rămâne neschimbată în România, timp de 10 ani | Legea a fost adoptată la Comisia din Parlament

Cota unică ar putea rămâne neschimbată în România, timp de 10 ani. Asta prevede o lege PNL care tocmai a fost adoptată la Comisia din Parlament.

de Vasile Marcu    |   

Social democrații s-au abținut de la vot, în contextul în care premierul Marcel Ciolacu vrea introducerea impozitării progresive sau a impozitului pe gospodărie. Acum, legea va merge la vot în plenul Parlamentului.

În comisia de buget-finanțe tocmai a fost adoptat proiectul de lege. Concret, a primit raport favorabil, ceea ce înseamnă că liberalii s-au bazat pe voturile celor de la UDMR pentru a trece proiectul de lege, asta pentru că senatorii de la PSD s-au abținut la vot.

În momentul de față, legea va merge în plenul Camerei Deputaților, în ciuda faptului că social-democrații spuneau că își doresc introducerea unui impozit progresiv.

Totodată, și Banca Mondială a cerut României schimbarea sistemului de impozitare. Premierul Marcel Ciolacu susținea, de asemenea, că trebuie schimbată impozitarea muncii, care este îngreunată pentru angajați.

Potrivit acestuia, o opțiune ar fi introducerea unui impozit progresiv sau introducere impozitului pe gospodărie.

Însă, în momentul de față, acest scandal ar putea să pună cele două partide, PSD și PNL, în opoziție.

În coaliția de guvernare, liberalii țin cu dinții de această cotă unică. Nicolae Ciucă chiar a declarat că această cotă unică a dus la creșterea economică pe care o are în momentul de față România, o creștere peste media țărilor europene și că trebuie menținută în perioada următoare cel puțin 10 ani.

Subiecte în articol: cota unica impozitare lege
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile