Antena 3 CNN Timp liber Turism Lefkada, insula grecească plină de culoare

Lefkada, insula grecească plină de culoare

Lefkada îi uimeşte pe vizitatorii săi cu nuanţele de albastru ale Mării Ionice, prin plajele exotice ideale pentru lenevit la soare, dar şi cu ale sale stațiuni cu viață de noapte fulminantă, unde te poți distra până târziu în noapte.

O insulă cu peisaje de neuitat

În fiecare an, din mai şi până în octombrie, climatul blând atrage mii de turişti europeni, care vin aici să se bucure de peisajele unice, demne de fotografia. Munţii spectaculoşi veghează asupra apelor cristaline din Lefkada, iar plajele întinse cu nisip fin, flancate de stânci argintii sunt fermecătoare. Explorează acest paradis și descoperă cultura bogată a insulei din fermecătoarele sate tradiţionale.

Lucruri pe care trebuie să le faci în Lefkada

Alternează zilele petrecute la plajă sau în apă cu sesiuni de cumpărături în centrul capitalei sau cu vizite interesante la siturile istorice, muzeele şi mănăstirile care abundă în Lefkada şi care îţi oferă o perspectivă inedită asupra tradiţiei Greciei.

Calcă pe urmele veneţienilor vizitând castelul medieval Agia Mavra, descoperă ruinele oraşului preistoric Nirikos, cercetează etapele prin care a trecut insula printr-un drum la Muzeul de Arheologie. De asemenea, poți înţelege mai bine sensul religiei grecilor prin explorarea Mănăstirii Faneromeni, cel mai important centru religios din Lefkada, şi Biserica Agios Ioanis Antzoussis, caracterizată prin arhitectura bizantină.

De altfel, elemente tradiţionale poţi observa oriunde în jurul tău, dintre care cele mai interesante sunt reprezentate de casele din lemn, cu acoperişuri metalice colorate, pe care le vei găsi la fiecare pas în Lefkada.

 

de Geanina Ichim

Grecia Low-Cost

Sejur Lefkada

Hotel Villagio Maistro 3*- de la 18 euro/persoana/noapte, cazare cu mic dejun, transport individual. Detalii pe www.europatravel.ro , call center  021-9407.

 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un bărbat a murit, după ce s-a înfipt cu mașina în parapet