''Există o reţetă foarte bună, dulceaţa de ceapă.
Se iau 500 de grame de ceapă, o curăţăm, o tocăm mărunt, punem 400 de grame de zahăr şi un litru de apă.
O punem la foc mic şi o fierbem 3 ore.
Când a terminat de fiert şi o lăsăm puţin să se răcească, adăugăm acolo 50 de grame de miere.
Dăm copiilor 6 linguriţe pe zi şi adulţilor câte 4-6 linguri mari.
Se iau de obicei înainte de masă cu jumătate de oră.
Tusea trece cam în 3-4 zile cu această soluţie.
Se ţine într-un borcan de sticlă la frigider sau chiar pe masă.
Frunza de varză, pentru tuse şi bronşite
Aş mai avea o reţetă mică, la fel pentru tuse şi bronşite. Frunza de varză se înmoaie în apă caldă sau o punem la cuptorul cu microunde, punem miere pe ea şi o punem pe piept.
Dacă tusea este mai puternică, punem una pe spate şi una pe faţă'', a spus Lidia Fecioru, în cadrul rubricii Leacul zilei din emisiunea Adevăruri ascunse de la Antena 3.