Antena 3 CNN Politică Lasconi îl provoacă pe Ciolacu la o dezbatere „pe model american”

Lasconi îl provoacă pe Ciolacu la o dezbatere „pe model american”

de Claudia Popovici    |   

Elena Lasconi, președintele USR şi candidat la alegerile prezidențiale din acest an, a reacționat marți la anunțul candidaturii lui Marcel Ciolacu la funcția de președinte al României. Ea îl invită pe liderul PSD să răspundă public la trei întrebări importante menite să contureze imaginea celui care vrea să fie şeful statului. Mai mult, îl şi invită la o dezbatere cu public, cu românii, pe model american.

„Mă bucur că am aflat cu cine intru în turul 2 și cred că mulți se și miră că Marcel Ciolacu și-a făcut curaj să candideze. Mi se pare incredibil că după un mandat dezastruos de prim-ministru îți dorești să fii președinte de țară. Datele economice, din punctul meu de vedere, dar și al specialiștilor, sunt îngrijorătoare.

Știți foarte bine că avem un deficit foarte mare, cea mai mare inflație, oamenii simt slaba guvernare, simt că o duc din ce în ce mai prost și că pot cumpăra din ce în ce mai puține lucruri când merg la piață sau la magazin. 
Cred că domnul Ciolacu ar trebui să răspundă la trei întrebări:
1. Ce căuta la vânătoare cu un terorist - Omar Hayssam - și dacă este prieten și cu alți teroriști? 
2. La ce vârstă a luat bacalaureatul și ce studii a făcut? 
3. În ce condiții și-a luat carnetul de revoluționar, pentru că știe toată lumea că nu a avut nicio contribuție la Revoluția din 1989, doar că a obținut niște spații comerciale gratis în piața din Buzău.
De ce sunt importante cele trei întrebări? Pentru că, de fapt, ele conturează imaginea celui care vrea să fie președintele României. Nu cred că președintele României ar trebui să fie prieten cu vreun terorist.

Nu cred că ar trebui să existe dubii despre studiile pe care le are președintele României sau semne de întrebare despre cum a obținut acel certificat de revoluționar.
Îl invit pe domnul Ciolacu la o dezbatere cu public, cu românii, care să fie în jurul nostru, pe model american, să se uite în ochii oamenilor și să le spună că o duc mai bine, să vedem ce părere au și românii", a scris Elena Lasconi pe Facebook. 

Marcel Ciolacu și-a anunțat oficial candidatura la alegerile prezidențiale: „Sunt pregătit”

Premierul și președintele PSD Marcel Ciolacu și-a anunțat oficial candidatura la alegerile prezidențiale, printr-un video publicat, marți, pe pagina de Facebook.

„Am decis să îmi depun candidatura la Preşedinţia României. Am luat această decizie după ce m-am consultat cu românii, cu familia mea şi cu colegii mei din partid”, a anunţat preşedintele PSD. 

El spune că „la Congresul de sâmbătă voi veni în faţa românilor cu Planul meu pentru România şi le voi cere colegilor mei sprijinul pentru a câştiga alegerile prezidenţiale”.

„Astăzi, mai mult ca oricând, România are nevoie de stabilitate şi echilibru. Românii au nevoie de siguranţa că muncind pot avea un trai mai bun. Ţara are nevoie de un preşedinte căruia îi pasă de toţi românii. Nu m-am dat niciodată înapoi de la lucrurile grele. Am preluat preşedinţia PSD într-un moment foarte dificil şi, împreună cu colegii mei, am reuşit să recâştigăm încrederea oamenilor. Am acceptat răspunderea de a fi prim-ministru într-unul dintre cele mai complicate momente din istoria recentă. Şi am reuşit, alături de colegii mei din Guvern, să punem lucrurile în ordine”, arată preşedintele PSD în mesajul postat pe Facebook.

Ciolacu mai spune că este pregătit să-şi asume acum responsabilitatea de a fi preşedintele tuturor românilor.

 

„Am credinţa că pot contribui la viitorul ţării mele – un viitor în siguranţă şi bunăstare. Aşa să ne ajute Dumnezeu!”, a mai afirmat  Ciolacu. 

Subiecte în articol: Elena Lasconi Marcel Ciolacu USR PSD
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile