Antena 3 CNN Life Culinar Cum se face lapte de orez în casă. Nu conţine colesterol şi reduce semnificativ riscul de infarct

Cum se face lapte de orez în casă. Nu conţine colesterol şi reduce semnificativ riscul de infarct

Redacția Antena 3 CNN
1 minut de citit Publicat la 16:00 08 Dec 2022 Modificat la 16:00 08 Dec 2022

Laptele cumpărat din magazin este, de obicei, plin de conservanți, aditivi și agenți de îngroșare inutili.  Astfel că cea mai bună variantă pentru a te bucura din plin de nutrienţii acestei băuturi este să o pregăteşti chiar tu, acasă.

Laptele de orez este o alegere bună pentru persoanele cu intoleranţă la lactoză sau alergii la lapte, soia sau nuci.

Băutura din orez are, totodată, şi un aport generos de nutrienţi pentru cei care nu pot tolera alte alternative de lapte.

Laptele de orez se poate obţine foarte uşor acasă, în doar 20 de minute.

Este nevoie de doar două ingrediente pentru a pregăti lapte de orez în casă.

0% colesterol

Unul dintre cele mai mari beneficii ale laptelui de orez este că această băutură nu conţine colesterol, scrie foodthesis.com

Având în vedere că laptele de orez nu conţine colesterol, acesta poate fi consumat şi de către persoanele cu probleme cardiovasculare sau de obezitate.

Totodată, laptele de orez ajută la scăderea șanselor de infarct, ateroscleroză și accidente vasculare cerebrale.

Laptele de orez pregătit în casă este bogat în mod natural în toate vitaminele B, care sunt esențiale pentru metabolism, circulație și pentru buna funcționare a sistemului nervos.

Mai mult decât atât, laptele de orez făcut în casă conține mai mult mangan și seleniu decât orice alte alternative.

Manganul şi seleniul sunt antioxidanți puternici care previn infecţiile şi apariţia neoplaziilor.

O singură cană de lapte de orez conţine 30% din necesarul de calciu şi 15% din necesarul de fosfor.

Cum se face laptele de orez în casă

Există o modalitate rapidă și ușoară de a face lapte de orez de casă din doar 2 ingrediente.

Ingrediente pentru laptele de orez

  • 1/2 cană orez fiert (100 g)
  • 2 cani de apă (500 ml)
  • 1 lingură (15 ml) sirop de arțar (opțional)

Mod de preparare lapte de orez în casă

Cum se face laptele de orez în casă. Laptele de orez în casă se face extrem de uşor din doar 2 ingrediente.

Pentru început, orezul se fierbe conform instrucţiunilor de pe ambalaj. După ce acesta s-a fiert, se lasă la răcit.

Orezul, împreună cu apa şi siropul de arţar (opţional) se adaugă într-un blender şi se omogenizează.

Amestecul obţinut se va strecura folosind un tifon. Laptele de orez de casă este gata şi poate fi păstrat la frigider.

Etichete: lapte de orez
Citește mai multe din Culinar
» Citește mai multe din Culinar
TOP articole