Antena 3 CNN Actualitate La Marie Curie se va construi un Campus Medical Pediatric. Ciolacu a participat la semnarea acordului cu Asociația Dăruiește Viață

La Marie Curie se va construi un Campus Medical Pediatric. Ciolacu a participat la semnarea acordului cu Asociația Dăruiește Viață

de Roxana Mihăiescu    |   

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marţi, după semnarea parteneriatului dintre Asociaţia „Dăruieşte Viaţă” şi Spitalul de Copii „Marie Curie”, că a fost creat cadrul legal pentru începerea construcţiei celei de-a doua clădiri de spital de la această unitate medicală. „Astfel, se creează premisele realizării unui Campus Medical Pediatric, singurul de acest fel din ţară”, a subliniat el. 

Potrivit acordului, Asociaţia „Dăruieşte Viaţă” va coordona, va finanţa şi va îndeplini activităţile de management de proiect pentru construirea celei de-a doua clădiri noi la Spitalul ”Marie Curie”, iar la final o va preda, cu dotări, spitalului.

„Guvernul României va acorda toată susținerea pentru realizarea unei noi clădiri la Spitalul Marie Curie și pentru crearea primului campus medical pediatric din România în această unitate medicală, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Prim-ministrul a participat astăzi la semnarea Acordului de parteneriat între Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "M.S. Curie" și Asociația "Dăruiește Viață", găzduită la Palatul Victoria”, potrivit unui comunicat de presă transmis de Guvern.

”Felicit Asociația ”Dăruiește Viață” pentru proiectul de succes de la Spitalul Marie Curie, construcția unei prime clădiri! Vă mulțumesc nu din funcția de prim-ministru, ci din calitatea de român pentru ceea ce ați făcut și veţi face în continuare!

Cu sprijinul Uniunii Europene, facem investiții masive în infrastructura spitalicească, în acest moment estimate la peste 3 miliarde de euro.

Însă, pentru ca aceste investiții să fie sustenabile, este nevoie de o schimbare de fond a managementului sistemului de sănătate, inclusiv prin introducerea unei componente a organizațiilor neguvernamentale”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu. 

„Obiectul Acordului de parteneriat semnat astăzi de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, managerul Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "M.S. Curie", Daniel Buzatu, și doamnele Carmen Uscatu, președintă, și Oana Gheorghiu, vicepreședintă, ale Asociației ”Dăruiește Viață” îl reprezintă colaborarea și susținerea reciprocă pentru construirea celei de-a doua clădiri noi la Spitalul Marie Curie și crearea  primului campus medical pediatric din România în această unitate medicală”, se mai arată în comunicat.

”Ministerul Sănătății va oferi în continuare tot sprijinul Asociației ”Dăruiește Viață”.

Colaborarea între autoritățile statului și societatea civilă, alături de investiții, reprezintă calea corectă pentru îmbunătățirea serviciilor medicale”, a subliniat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Încheierea acordului a fost facilitată de Cancelaria Prim-ministrului, prin consilierul de stat Victoria Stoiciu. 

Acordul creează premisele pentru  extinderea și modernizarea Spitalului Marie Curie într-un mod care să ducă la transformarea lui într-un campus medical pediatric, ce va integra într-o singură locație, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “M.S.Curie”,  facilități de diagnostic și tratament, centre de cercetare medicală, laboratoare moderne, săli pentru pregătirea personalului medical, spații dedicate studenților și rezidenților, precum și spații pentru pacienți și familiile acestora. 

Ministerul Sănătății va sprijini derularea proiectului, făcând, în limitele atribuțiilor care îi revin, toate demersurile necesare în vederea derulării în cele mai bune condiții a activităților care fac obiectul prezentului acord.

Acordul reprezintă continuarea bunei colaborări între Asociația ”Dăruiește Viață” și Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”M.S.Curie”, prin care Asociația a construit și  dotat  cu echipamente de ultimă generație o primă clădire în valoare de 53 milioane de euro, donată spitalului  “M.S.Curie”.

Clădirea a fost deja transferată Spitalului Marie Curie și integrată în activitatea acestuia, majoritatea secțiilor pe care le găzduiește primind pacienți din luna aprilie.

Potrivit premierului, „aceasta este calea corectă pentru a crea condiții europene în spitalele românești. Prin colaborarea dintre autoritățile statului, Ministerul Sanatatii Romania și organizațiile neguvernamentale vom putea crea un sistem medical sustenabil și vom putea aduce și în sistemul public un management performant.

Mulțumesc Asociației Dăruiește Viață, conducerii Spitalului Marie Currie și Ministerului Sănătății!”, a transmis Marcel Ciolacu, pe pagina de Facebook.

 

De la înființare, în 2012, Asociația „Dăruiește Viață” a investit în peste 35 de proiecte, 43 mil. de euro în sistemul medical, fonduri strânse de la peste 500.000 de donatori persoane fizice și peste 7.700 companii. 

Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu sunt două dintre fondatoarele Dăruiește Viață, iar Paula Herlo, Alex Dima și Tudor Chirilă, cei trei susținători care au fost alături de asociație încă de la început.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile