Antena 3 CNN Conținut plătit La IKEA a început “Anul Somnului” – O viață mai bună începe cu un somn mai bun

La IKEA a început “Anul Somnului” – O viață mai bună începe cu un somn mai bun

de Ioana Dobre    |   

„Anul Somnului” este o inițiativă globală IKEA, menită să ajute oamenii să acorde prioritate odihnei pentru a avea un somn cât mai odihnitor.

Conform studiului IKEA „Life at home” din 2023, somnul ne ajută să luăm decizii mai bune, să fim mai productivi, mai fericiți și mai sănătoși, iar la nivel global, 55% dintre oameni consideră că somnul este cea mai importantă acțiune, care îmbunătățește calitatea vieții. În același timp, 1 din 2 adulți raportează nemulțumiri față de somn, acestea afectându-le funcționarea zilnică și performanța la muncă.

Eveniment în pijamalele

Sub sloganul „Trezește-te! E timpul să dormi”, evenimentul organizat în magazinul IKEA a oferit recomandări specializate și a prezentat soluțiile IKEA pentru un somn de calitate - o gamă de produse accesibile -, demonstrând în același timp legătura dintre un somn de calitate, mediul de acasă și o viață mai bună.

[GAL layout="2"]

Unul dintre elementele care a făcut ca acest eveniment să fie cu adevărat memorabil a fost dress code-ul creativ: pijamalele. IKEA și-a dorit ca invitații să fie cât mai relaxați și să beneficieze de o experiență completă în relație cu somnul.

Studiul IKEA SEE – Cum dorm românii

Din dorința de a înțelege obiceiurile și atitudinile actuale față de somn ale locuitorilor din Europa de sud-est, IKEA a realizat în această vară în România, Croația, Slovenia și Serbia, sondajul Obiceiuri legate de somn în Europa de Sud-Est.

Conform studiului, obiceiurile generale legate de somn și trezire sunt în mare parte similare în Europa de Sud-Est, însă există elemente specifice pentru fiecare țară.

Chiar dacă românilor le place să doarmă puțin mai mult decât altor respondenți - cu o medie de 7,2 ore în timpul săptămânii și 8,1 ore în weekend - o mare majoritate (83%) se confruntă cu distrageri care îi împiedică să obțină un somn odihnitor, cum ar fi: grijile, planificarea excesivă, insomnia, prea mult timp petrecut în fața ecranelor și chiar patul inconfortabil.

De asemenea, comparativ cu respondenții din alte țări, românii se confruntă mult mai des cu sindromul FOMO (FEAR of missing out/Teama de a pierde ceva), iar 46% români au declarat că li se întâmplă să adoarmă în hainele pe care le poartă în timpul zilei, motivele frecvent invocate fiind oboseala, ațipirea în fața televizorului sau episoadele de boală.

Bucuria somnului

Întregul eveniment a fost un pretext educativ pentru a atrage atenția asupra importanței somnului, iar experții IKEA au prezentat cele șase elemente pentru un somn de calitate în viziunea lor: confort, temperatură, sunet, lumină, calitatea aerului, precum și amenajarea și buna organizare a locuinței.

Obiectivul nostru este să ajutăm oamenii să își îmbunătățească somnul și viața de zi cu zi. Somnul ar trebui să fie o plăcere, nu o sursă de stres. Ne propunem să răspundem nevoilor diverse ale clienților noștri și să îi ajutăm să-și recapete bucuria somnului, adaptându-ne soluțiile pentru fiecare buget, stil de viață și preferință de somn”, a declarat Ekaterina Egorova, CEO & CSO la IKEA South East Europe.

Experții IKEA prezintă cele șase elemente pentru un somn odihnitor

1. Confort: Asigurați-vă că aveți un somn de calitate folosind o saltea confortabilă, o pernă potrivită pentru poziția dvs. de dormit și plapuma potrivită.

2. Lumină: Faceți dormitorul cât mai întunecat posibil, folosind draperii opace, jaluzele sau o mască pentru ochi; evitați ecranele din cauza luminii albastre.

3. Temperatură: Mențineți temperatura dormitorului între 16°C și 19°C sau în orice interval confortabil între 13°C și 20°C.

4. Sunet: Asigurați-vă că dormitorul dvs. este ferit de sunete deranjante folosind draperii grele, covoare groase și dopuri de urechi, la nevoie.

5. Calitatea aerului: Asigurați-vă că aerul din dormitor este cât mai curat și nu prea umed folosind purificatoare de aer, ventilatoare sau unități de aer condiționat, unde este necesar.

6. Ordine, mobilier și culori: Păstrați simplitatea și ordinea în dormitor. Alegeți culori relaxante precum albastru, galben sau verde pentru un somn mai bun. 

Soluțiile IKEA și gama extinsă de produse sunt pentru toată lumea și demontează toate miturile mai mult sau mai puțin cunoscute despre somn, astfel încât, indiferent de stilul de viață, ocupație sau buget, mersul la culcare să fie un motiv de bucurie - pentru că toată lumea merită un somn bun și odihnitor.

 

Subiecte în articol: advertorial
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile