Antena 3 CNN Actualitate Justiție Kovesi, despre Dragnea: Nu cred că poate să spună cineva că a fost favorizat într-un fel sau altul

Kovesi, despre Dragnea: Nu cred că poate să spună cineva că a fost favorizat într-un fel sau altul

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, consideră nefondate afirmaţiile cu privire la favorizarea liderului PSD Liviu Dragnea în cazul unor anchete care îl vizau, în condiţiile în care acesta a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în două dosare, într-unul fiind deja condamnat definitiv.

„Cât priveşte inculpatul despre care se face vorbire, să nu uităm că a fost trimis în judecată în 2013, după ce eu am preluat mandatul la DNA a fost condamnat într-un dosar, a fost din nou trimis în judecată într-un alt dosar. Adică, nu cred că poate să spună cineva că a fost favorizat într-un fel sau altul, cel puţin nu atâta timp cât eu am deţinut funcţia de procuror şef al DNA", a declarat Kovesi într-un interviu în cadrul interviurilor (web-talks) din cadrul proiectului Once Upon a Time in Romania, dezvoltat de Iniţiativa România şi Friedrich Naumann Foundation Southeast Europe, cu sprijinul Embassy of Canada to Romania, Bulgaria, and Moldova. 

Şefa DNA a adăugat că instituţia pe care o conduce nu a ţinut cont niciodată de funcţiile pe care le deţin sau le-au deţinut cei anchetaţi.

„Pot să vă spun că orice inculpat, indiferent de funcţia pe care a avut-o, de notorietatea sau de averea pe care a avut-o, DNA-ul şi-a făcut treaba şi a aplicat legea, fără să facem deosebiri între un inculpat care deţine o anumită poziţie sau nu deţine o anumită poziţie", a precizat Laura Codruţa Kovesi.

Sursă: Agerpres
Subiecte în articol: Kovesi Dragnea interviu
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Obțin Marine le Pen și Jordan Bardella majoritatea absolută?