Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis, la primirea Premiului Carol al IV-lea: "Suntem aici să reafirmăm că UE este unită"

Klaus Iohannis, la primirea Premiului Carol al IV-lea: "Suntem aici să reafirmăm că UE este unită"

Preşedintele Klaus Iohannis a primit, sâmbătă, Premiul European "Carol al IV-lea" al Asociaţiei Germanilor Sudeţi pentru anul 2020.

de Silvia Preda    |   

Iohannis a salutat decizia Asociaţiei de a-i acorda premiul pe anul 2022 preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski.

"Prin războiul declanșat împotriva Ucrainei, Federația Rusă atacă, de fapt, principiile democratice care stau la temelia societăților noastre. De aceea, salut decizia dumneavoastră de a acorda Premiul Carol al IV-lea pentru anul 2022 președintelui Ucrainei, domnul Volodimir Zelenski.

Poporul ucrainean, pe care domnia sa îl reprezintă cu onoare și curaj, a devenit un simbol al luptei pentru libertate și demnitate și al dreptului popoarelor de a-și decide suveran calea de dezvoltare.

Astăzi suntem aici, împreună, ca să reafirmăm cu tărie faptul că Uniunea Europeană este unită în jurul valorilor sale fondatoare, în care România și românii cred cu toată puterea: libertate, democrație, stat de drept, solidaritate, cooperare și respect reciproc", a transmis preşedintele Klaus Iohannis.

Asociația Germanilor Sudeți a decis în anul 2020 să acorde premiul Carol al IV-lea președintelui Klaus Iohannis, ca o recunoaștere a meritelor sale în ceea ce privește înțelegerea și cooperarea dintre popoarele și țările Europei Centrale.

În contextul pandemiei, ceremonia nu a putut fi organizată, fiind reprogramată pentru 4 iunie 2022, dată la care se sărbătorește și Ziua Germanilor Sudeți.

 

Sursă: Mediafax
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un paradis turistic din Italia este nevoit să refuze turiști pentru că nu mai are apă