Antena 3 CNN Emisiuni News Magazine Kira Hagi, detalii din culisele filmului „Enescu, jupuit de viu”: „Am descoperit lucruri noi datorită acestui proiect”

Kira Hagi, detalii din culisele filmului „Enescu, jupuit de viu”: „Am descoperit lucruri noi datorită acestui proiect”

de Roxana Mihăiescu    |   

Kira Hagi a vorbit în direct la Antena 3 CNN despre fimul „Enescu, jupuit de viu” din care face parte și a dat detalii din culise. Actrița a vorbit și despre faptul că va porni într-un turneu național în perioada următoare.

Filmul îl are drept protagonist pe cel mai mare compozitor român, George Enescu. Muzica din film reunește opere ale lui George Enescu și compoziții originale semnate de Sebastian Androne-Nakanishi, desemnat „Compozitorul Anului 2022” la International Classical Music Awards.

Kira Hagi face parte din distribuția filmului și a dat detalii din culise în direct, la Antena 3 CNN.

„Eu mă bucur că am ocazia să joc într-un film precum acesta despre viața compozitorului nostru, să omagiem pe George Enescu și în același timp să joc și într-o piesă de teatru „Sistemul perfect”, alături de Aurelian Temișan, Monica Davidescu, Silviu Biri și Ovidiu Cuncea.

E o încântare, mai ales ca și actriță să pot să joc și în teatru, și în film, și în televiziune”, a dezvăluit Kira Hagi.

Kira Hagi va porni într-un turneu național

De asemenea, actrița a vorbit și despre faptul că va porni într-un turneu național în perioada următoare.

„Pornim de la Iași, pe 2 noiembrie. Vom avea premiera la Ateneul Național de la Iași. După aceea vom veni pe 4 noiembrie la București și vom termina tot la București, pe 30.

Vom fi prezenți actorii și o parte din echipă și vom discuta după gală, după ce se va viziona filmul, vor discuta cu noi despre personajele noastre. Eu voi discuta despre ce am descoperit despre persoana Alice Canta Cuzino și cine a fost ea. Mă fascinează și această mare femeie a fost scriitoare, dramaturg, corespondent de război, sportivă de performanță. Deci am descoperit lucruri noi și datorită acestui proiect”, a mai spus Kira Hagi.

Kira Hagi a vorbit și despre cât de mult se muncește la un astfel de film.

„Aici Toma ar putea să vă povestească cu adevărat toată forța pe care a avut-o pentru a a crea un film atât de important pentru cultura românească. Dar se muncește foarte, foarte mult. Eu am muncit și puțin în producție câteva zile, n-am avut ocazia să fac parte din tot procesul de producție, dar a fost o încântare pentru mine să văd cu ochii mei munca și forța de muncă pe care am avut-o cu toții în acest proiect”, a mai spus actrița.

Kira Hagi: „De la 12-13 ani mi-am dat seama cu adevărat că vreau să fac această meserie”

Kira Hagi a vorbit și despre vârsta la care și-a descoperit pasiunea pentru actorie, dar și ce a spus tatăl său despre această meserie.

„De mică, de la 12-13 ani când mi-am dat seama cu adevărat că vreau să fac această meserie și că sunt pasionată de a face actorie.

Ca orice tată, a fost surprins și s-a bucurat că vreau să mă dedic unei meserii și că la un moment dat o să iubesc ceea ce fac. Știm foarte bine că în momentele grele avem și suișuri și coborâșuri, dar în momentele grele, dacă iubești ceea ce faci, nu este atât de greu să parcurgi aceste momente grele”, a mai declarat Kira Hagi.

Subiecte în articol: Kira Hagi film culise dezvaluiri
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile