Antena 3 CNN Externe Kim Jong Un are probleme grave de sănătate. Oamenii lui încearcă să-i facă rost de medicamente din străinătate: „Bea și fumează mult”

Kim Jong Un are probleme grave de sănătate. Oamenii lui încearcă să-i facă rost de medicamente din străinătate: „Bea și fumează mult”

de Bianca Chirilă    |   

Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, are probleme de sănătate cauzate de obezitate, a declarat agenţia de spionaj din Coreea de Sud, potrivit Sky News.

Serviciul Naţional de Informaţii (NIS) din Coreea de Sud a dezvăluit luni că oamenii lui Kim Jong Un încearcă să obţină noi medicamente din străinătate pentru a-l ajuta pe liderul nord-coreean.

Kim, în vârstă de 40 de ani, provine dintr-o familie cu antecedente de probleme cardiace. Atât tatăl său, Kim Jong Il, cât și bunicul lui, Kim Il Sung, care a condus ţara înaintea lui, au murit din cauza problemelor cardiace.

De asemenea, Kim este un fumător înrăit şi consumă frecvent alcool.

Kim Jong Un, care a preluat puterea în 2011, după moartea tatălui său, are aproximativ 170 de cm înălţime şi în urmă cu câţiva ani avea o greutate de 140 de kilograme.

În 2021 el părea să fi slăbit destul de mult, probabil din cauza schimbării dietei, dar NIS a mai adăugat că greutatea lui Kim a revenit la aproximativ 140 de kilograme, ceea ce înseamnă că se află într+un grup cu risc ridicat pentru anumite boli.

Kim ar fi prezentat simptome de hipertensiune arterială şi diabet încă de la vârsta de 30 de ani şi, probabil, va suferi în cele din urmă de boli de inimă dacă nu va lua măsuri.

NIS crede că obezitatea lui Kim ar fi strâns legată de consumul de alcool, fumat şi stres.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile