Antena 3 CNN Externe Kim Jong Un anunță că va crește „exponențial” numărul de arme nucleare al Coreei de Nord, care este "o putere nucleară responsabilă”

Kim Jong Un anunță că va crește „exponențial” numărul de arme nucleare al Coreei de Nord, care este "o putere nucleară responsabilă”

de Mia Lungu    |   

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că doreşte dezvoltarea continuă a arsenalului nuclear al ţării sale, dar a dat asigurări că Phenianul este "o putere nucleară responsabilă", informează marţi publicațiile oficiale nord-coreene, citate de AFP, potrivit Agerpres.

Din cauza "ameninţărilor mai diversificate" ale SUA şi aliaţilor lor, "forţele nucleare" ale Coreei de Nord şi capacităţile sale de dezvoltare trebuie să fie "perfecţionate", a spus liderul nord-coreean.

Phenianul "îşi va dubla" eforturile pentru ca forţele sale armate, inclusiv forţele nucleare, să fie "pe deplin gata de luptă", a declarat Kim Jong-un cu ocazia celei de-a 76-a aniversări de la crearea Republicii Populare Democrate Coreea, numele oficial al Coreei de Nord.

Cu toate acestea, Coreea de Nord este "o putere nucleară responsabilă", a dat asigurări Kim Jong Un. "Armele noastre nucleare, care servesc la a ne apăra, nu sunt o ameninţare pentru nimeni", a subliniat el.

Acest discurs intervine în condiţiile în care relaţiile dintre cele două Coreei se află la cel mai scăzut nivel. Recent, Coreea de Nord a anunţat desfăşurarea a 250 de lansatoare de rachete balistice la frontiera cu Sudul.

Nu este prima dată când Coreea de Nord anunţă o "creştere exponenţială" a arsenalului său nuclear. Phenianul se foloseşte cu regularitate de evenimente naţionale pentru a-şi etala succesele în domeniu.

Potrivit lui Yang Uk, de la Asan Institute for Policy Study, "până în 2027, Coreea de Nord poate să conteze pe 200 de focoase nucleare şi pe circa 300 până în 2030".

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile