Antena 3 CNN International News Kievul a fost lovit de ruși cu rachete balistice sau de croazieră. Ucrainenii ar fi doborât un avion rus deasupra capitalei

Kievul a fost lovit de ruși cu rachete balistice sau de croazieră. Ucrainenii ar fi doborât un avion rus deasupra capitalei

Capitala ucraineană, Kiev, a fost lovită de tiruri de rachete, vineri dimineața, devreme.

de Adrian Iclozan    |   

"Au continuat loviturile asupra Kievului. Au fost folosite rachete de croazieră sau rachete balistice", le-a transmis reporterilor Anton Gerascenko, consilier al ministrului de interne.

O echipă CNN aflată în Kiev a relatat că a auzit două mari explozii în centrul orașului și o a treia, la distanță.

Deflagrațiile au fost sesizate cu puțin înainte de ora locală 5 (aceeași oră în România).

Nu se cunoaște momentan cu exactitate numărul victimelor.

Primarul din Kiev, Vitalii Kliciko, a anunțat trei răniți, dintre care unul în stare critică, după ce o rachetă a lovit un imobil.

Mai devreme, Casa Albă a condamnat Rusia după relatările conform cărora trupele Moscovei au luat ostatici din personalul civil al centralei nucleare de la Cernobîl, care a căzut joi seară în mâinile rușilor.

La ora primelor relatări despre tirurile efectuate de ruși asupra capitalei ucrainene, războiul declanșat de Rusia în Ucraina intră în cea de-a doua zi.

Pe rețelele sociale circulă imagini despre care localnicii spun că reprezintă un avion rus de luptă, doborât de apărarea antiaeriană ucraineană.

Volodimir Zelenski: "M-au făcut ținta numărul unu. Familia mea este ținta numărul 2"

"Din informațiile noastre, inamicul m-a desemnat drept ținta numărul 1, iar familia mea a fost desemnată ținta numărul 2. Ei vor să distrugă Ucraina din punct de vedere politic prin distrugerea șefului statului. Avem informații că grupurile de sabotaj inamice au intrat în Kiev", a declarat președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, conform CNN.

El a anunțat, joi noaptea, un bilanț preliminar al primei zile de război declanșat de Rusia în Ucraina.

Astfel, potrivit autorităților de la Kiev, 137 de soldați ucraineni au fost uciși de la începutul invaziei, joi dimineața, iar alți 316 de militari au fost răniți.

Zelenski: "Țările se tem să sprijine intrarea Ucrainei în NATO"

Într-un mesaj video postat pe contul său de Facebook, Zelenski a afirmat că altor state "le este frică" să sprijine aderarea Ucrainei la NATO.

Cu aparență sumbră și obosită, președintele ucrainean a  sumbru și obosit, Zelenski a continuat: 

"Cine este gata să garanteze aderarea Ucrainei la NATO? Sincer, tuturor le este frică. I-am întrebat pe toți partenerii dacă sunt alături de noi. Sunt alături de noi, dar nu sunt pregătiți să ne ia într-o alianță cu ei (...) Indiferent câte discuții am avut cu lideri străini, am auzit două lucruri.

Primul este că suntem susținuți. Sunt recunoscător fiecărui stat care ne ajută în mod concret, nu doar prin vorbe.

Și al doilea lucru - suntem lăsați singuri să ne apărăm statul. Cine este gata să lupte cu noi? Sincer, nu văd cine (...)

Astăzi i-am întrebat pe cei 27 de lideri ai Europei dacă Ucraina va fi în NATO. I-am întrebat direct. Toată lumea se teme, nimeni nu răspunde. Iar  nu ne este frică, nu ne este frică de nimic", a concluzionat președintele ucrainean.

Subiecte în articol: Kiev rachete balistice Rusia razboi
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile