Antena 3 CNN Politică Kelemen Hunor: Când îl aud pe Ciolacu că spune că va împărți puterea, întrebarea este, cu cine? Cu Nicu sau Iohannis?

Kelemen Hunor: Când îl aud pe Ciolacu că spune că va împărți puterea, întrebarea este, cu cine? Cu Nicu sau Iohannis?

Andreea Ştefan
2 minute de citit Publicat la 21:06 24 Sep 2024 Modificat la 21:29 24 Sep 2024

Kelemen Hunor, candidatul UDMR la alegerile prezidențiale 2024, a vorbit marți seară în emisiunea În fața națiunii de la Antena 3 CNN. Acesta a comentat declarațiile lui Marcel Ciolacu în care premierul a vorbit despre împărțirea puterii în cazul în care va câștiga alegerile, iar Kelemen a spus că are o singură întrebare: „cu cine (n.r. - va împărți puterea)? Cu Nicu sau cu Iohannis?”.

„Când Marcel Ciolacu spune că va împărți puterea, scuzați-mă și repet acest lucru de fiecare dată, pun și eu o întrebare, cu cine va împărți puterea dacă câștigă? Cu Nicu sau cu Iohannis? Nu cred că va împărți puterea cu Lasconi sau cu Simion. Va numi un prim-ministru, nu de la PSD, a zis dintr-un alt partid”, a precizat Kelemen Hunor în direct la Antena 3 CNN.

Întrebat dacă Klaus Iohannis ar putea să redevină liderul PNL, Kelemen Hunor a răspuns: „Probabil că da, este o variantă și dacă câștigă Nicolae Ciucă prezidențialele și dacă pierde. (...) Aveți impresia că în acești ani care au trecut președintele Iohannis nu a avut niciun cuvânt de spus în deciziile politice?”.

Acesta susține că Iohannis „caută un teren în politică”, iar în PNL „este terenul acum”.

Kelemen Hunor, despre scandalul Ciucă-Ciolacu

Kelemen Hunor, candidatul UDMR la alegerile prezidențiale 2024, a comentat, la Antena 3 CNN, scandalul din coaliţia de guvernare dintre liderii PSD-PNL cu privire la propunerea legislativă care i-ar permite lui Klaus Iohannis să candideze pentru Senat pe listele de partid. El a opinat că formațiunea sa nu poate susține pe nimeni şi acest scandal trebuie cumva rezolvat între cele două partide, mai ales ca ele dețin majoritatea. Cât despre „Legea-Iohannis", Hunor a spus că din punct de vedere legal PNL putea găsi o altă soluţie şi nu înţelege de ce juriștii liberali au venit cu această propunere care este nu este nici constituțională, nici corectă din punct de vedere politic.

„În primul rând, este clar că în acest moment, în coaliție lucrurile stau destul de haotic. Nu poți să spui că există stabilitate politică în România. Nu există de fapt, de mai bine de un an de zile. Uitați-vă la buget, la tot ce s-a întâmplat în acest an și dacă asta e stabilitate politică, atunci haideți să definim haosul. Cum e haosul, dacă asta e stabilitate politică?

Sigur, liderii de la Partidul Național Liberal sunt datori domnului președinte Iohannis, fiindcă președintele Iohannis a ținut la guvernare 5 ani fără să câștige alegerile și la un moment dat trebuie să plătești această factură.

Din 2019, exact acum 5 ani, când a fost dat jos guvernul condus de Viorica Dăncilă, a venit domnul Orban și de atunci PNL-ul este la guvernare. În 2020 au pierdut alegerile, sunt la guvernare în continuare. Deci din acest punct de vedere, într-adevăr e un rezultat politic și acest rezultat în acest moment trebuie mulțumit președintelui Iohannis, nu altcuiva. 

Nu este cazul să spunem noi ce vom face, fiindcă ei au majoritate. PNL-PSD în acest moment are majoritate. Nici nu înțeleg de ce ar cere ajutor din altă parte, dacă ei nu se înțeleg, nu se poate ajuta nici pe unii, nici pe alții, fiindcă majoritatea în acest moment în Parlamentul României pentru guvernare este PSD-PNL. Punct. Deci ei trebuie să găsească o soluție”, a spus Kelemen Hunor.

Citește mai multe din Politică
» Citește mai multe din Politică
TOP articole