Antena 3 CNN Externe Keir Starmer a mers, vineri, la Casa Albă. SUA și UK, îngrijorate de livrările de arme letale din Coreea de Nord și Iran spre Rusia

Keir Starmer a mers, vineri, la Casa Albă. SUA și UK, îngrijorate de livrările de arme letale din Coreea de Nord și Iran spre Rusia

de Adrian Dumitru    |   

Preşedintele american, Joe Biden, şi prim-ministrul britanic, Keir Starmer, şi-au exprimat, vineri, în cadrul unei întrevederi, îngrijorarea cu privire la furnizarea de arme letale Rusiei de către Iran şi Coreea de Nord, pe fondul războiului în curs din Ucraina, potrivit unui comunicat al Casei Albe, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Şeful Consiliului de Securitate al Rusiei, Serghei Şoigu, a avut, vineri, o întrevedere cu dictatorul nord-coreean, Kim Jong Un, în timpul unei vizite la Phenian, au anunţat agenţiile de presă ruse, citate de Reuters.

Vizita a avut loc într-o conjunctură critică în războiul declanşat de Rusia împotriva Ucrainei, război pentru a cărui susţinere regimul de la Phenian ar fi livrat muniţii şi rachete balistice Rusiei, potrivit Statelor Unite.

SUA şi aliaţii săi încă analizează dacă să permită Ucrainei să utilizeze rachete cu rază lungă de acţiune pentru a lovi în profunzimea teritoriului rus. Dictatorul rus, Vladimir Putin, a declarat joi că, dacă acest lucru se va întâmpla, Occidentul „ar intra într-un război direct” împotriva Rusiei.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a criticat, vineri, afirmaţiile „incredibil de periculoase" ale dictatorului Vladimir Putin cu privire la un posibil război între ţara sa şi ţările NATO.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile