Antena 3 CNN Externe Kate, prințesa de Wales, anunţă că a terminat chimioterapia: „Drumul prin cancer este complex, înfricoșător"

Kate, prințesa de Wales, anunţă că a terminat chimioterapia: „Drumul prin cancer este complex, înfricoșător"

de Claudia Popovici    |   

Catherine prințesa de Wales a anunţat că a finalizat tratamentul de chimioterapie și plănuiește să revină la angajamente publice  în următoarele luni. Într-un clip video, ea a povestit cum au fost ultimele luni de la aflarea diagnosticului de cancer şi s-a declarat recunoscătoare că a găsit „o modalitate de a naviga prin apele furtunoase și drumul necunoscut", scrie The Guardian. 

Într-un mesaj video publicat, luni, de Palatul Kensington, Catherine a spus că se simte ușurată că a terminat tratamentul de chimioterapie preventivă, după nouă luni „incredibil de grele” și „înfricoșătoare” pentru ea și familia ei.

„Acum mă concentrez pe a face tot ce pot pentru a rămâne sănătoasă fără cancer”, a spus ea.

Prințesa a adăugat că „drumul spre vindecare și recuperare completă este lung și trebuie să continui să iau fiecare zi așa cum vine”. Ea a făcut referire la „ape furtunoase” și un drum necunoscut înainte.

Catherine a început să lucreze de acasă la câteva proiecte și va reveni la un „program ușor de angajamente externe pentru restul anului”, a precizat palatul.

 „Pe măsură ce vara se apropie de sfârșit, nu vă pot descrie ce ușurare este să fi terminat în sfârșit tratamentul de chimioterapie.

„Ultimele nouă luni au fost incredibil de grele pentru noi, ca familie. Viața, așa cum o cunoști, se poate schimba într-o clipă și a trebuit să găsim o modalitate de a naviga prin apele furtunoase și drumul necunoscut.

„Drumul prin cancer este complex, înfricoșător și imprevizibil pentru toată lumea, mai ales pentru cei mai apropiați ție. Cu umilință, te aduce și față în față cu propriile vulnerabilități într-un mod pe care nu l-ai considerat niciodată înainte, iar asta îți oferă o nouă perspectivă asupra tuturor lucrurilor.

„Să fim recunoscători pentru lucrurile simple"

„Această perioadă ne-a amintit, în primul rând, lui William și mie, să reflectăm și să fim recunoscători pentru lucrurile simple, dar importante din viață, pe care mulți dintre noi le considerăm adesea de la sine înțelese. Despre simplul fapt de a iubi și de a fi iubit. „Acum mă concentrez pe a face tot ce pot pentru a rămâne fără cancer. Deși am terminat chimioterapia, drumul meu spre vindecare și recuperare completă este lung și trebuie să iau fiecare zi pe rând.

„Cu toate acestea, aștept cu nerăbdare să mă întorc la muncă și să particip la câteva angajamente publice în următoarele luni, când voi putea.

„În ciuda a tot ce s-a întâmplat până acum, intru în această nouă fază a recuperării cu un sentiment reînnoit de speranță și apreciere pentru viață. William și cu mine suntem atât de recunoscători pentru sprijinul pe care l-am primit și am găsit multă putere în toți cei care ne ajută în acest moment.

„Bunătatea, empatia și compasiunea tuturor au fost cu adevărat umilitoare.Pentru toți cei care își continuă propriul drum cu cancerul – sunt alături de voi, umăr la umăr, mână în mână. Din întuneric poate veni lumină, așa că lăsați acea lumină să strălucească puternic", a mai spus ea. 

Palatul a publicat un videoclip de trei minute cu William și cei trei copii ai cuplului, în timp ce se plimbau și se jucau. A fost filmat luna trecută pe o plajă din Norfolk, conform unui purtător de cuvânt al Palatului Kensington.

Catherine a dezvăluit în martie, într-un mesaj video către națiune, că a fost diagnosticată cu cancer. Vestea ei a venit la scurt timp după ce socrul ei, Regele Charles, a dezvăluit că și el era tratat pentru cancer. De atunci, regele a reluat unele angajamente publice.

Luni, Palatul Kensington a refuzat să ofere detalii suplimentare despre boala și tratamentul prințesei, invocând dreptul ei la confidențialitatea medicală.

Palatul nu va furniza informații în avans despre angajamentele publice ale Catherinei, dar se așteaptă ca ea să participe la câteva dintre acestea, ca parte a unei reveniri graduale la îndatoririle publice.

Se pare că va fi alături de Prințul de Wales la Cenotaf, de Ziua Comemorării, în noiembrie. De asemenea, lucrează la organizarea unui concert de colinde care va avea loc în decembrie.

Deciziile cu privire la angajamentele publice ale prințesei pentru anul viitor se vor lua în conformitate cu recomandările medicale.

Deschiderea prințesei despre diagnosticul și tratamentul său, precum și sinceritatea cu privire la provocările emoționale pe care le-au întâmpinat ea, soțul și copiii ei, au fost lăudate de experții din domeniul oncologic.”

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile