Antena 3 CNN Politică Karl Nehammer, declarații de la Congresul PPE de la Bucureşti: "Ne trebuie apărare la granițele externe, există amenințări"

Karl Nehammer, declarații de la Congresul PPE de la Bucureşti: "Ne trebuie apărare la granițele externe, există amenințări"

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a fost prezent, astăzi, la Congresul PPE de la Bucureşti, unde a vorbit despre amenințările de la granițele externe ale Europei și despre cât de importantă este întărirea securității.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

În urmă cu puțin timp, cancelarul Austriei a ținut un discurt în cadrul congresului de la PPE, unde a vorbit despre preocupările Uniunii Europene din prezent.

Potrivit acestuia, Uniunea Europeană trebuie să-și întărească securitatea de la granițele externe, în contextul războiului din Ucraina, care, potrivit acestuia, este un război care nu îi vizează doar pe cetățenii ucraineni, ci pe toți cei din Uniunea Europeană.

”Avem încă o dată război pe teritoriul european. Federația Rusă a atacat Ucraina și a fost corect ca Uniunea Europeană să stea alături de poporul ucrainean, noi îi vom sprijini în continuare. Austria este un stat neutru, dar neutralitatea nu înseamnă să nu ai o opinie, să nu ai o poziție, războiul este o crimă și sancțiunile sunt necesare. Solidaritate și asistență pentru Ucraina reprezintă o datorie, una umană. 

Este datoria noastră să lumă în serios temerile și preocupările cetățenilor noștri, trebuie să ne întrebăm noi, ca forță de centru dreapta ce putem să le oferim și cum putem să le dăm o lume mai bună decât prin politici credibile. Noi trebuie să arătăm că luăm preocuprăile oamenilor în serios. De exemplu, migrația, mai ales cea ilegală. Nouă ne trebuie apărare la granițele externe, sunt amenințări. Colegul meu finlandez a spus: Finlanda este amenințată de migrația ilegală din Federația Rusă. Trebuie să luăm aceste preocupări în serios și trebuie să luăm în serios granițele externe și să oferim asistență la graniță.

Acele granițe au nevoie de proceduri rapid implementate și trebuie să ne asigurăm că cei care se află ilegal pe teritoriul Uniunii Europene sunt repatriați.

Avem încă o sarcină: războiul nu este prezent doar pe teritoriul european, ci și în orientul mijlociu, de aceea lupta împotriva terorismului trebuie să fie luat în serios, acest război trebuie luat în serios de noi toți.

Trebuie să abordăm cu seriozitate aceste temeri demne de securitate, pentru că asta este baza securității, iar oamenii au temeri în astfel de vremuri. Le este teamă pentru că văd ce se întâmplă, noi trebuie să ne implicăm în lupta pentru securitate și în Uniunea Europeană, noi trebuie să arătăm că democrația trebuie protejată. Este datoria noastră s araătăm că nu există loc pentru antisemitism”, a declarat Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, la congresul PPE.

 

Subiecte în articol: Karl Nehammer Congresul PPE
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un val de căldură cuprinde România. ANM a emis avertizare cod galben