Antena 3 CNN Externe Kamala Harris s-a îmbrăcat în costum cafeniu la Convenția de la Chicago. Acum toată lumea se întreabă ce înseamnă asta

Kamala Harris s-a îmbrăcat în costum cafeniu la Convenția de la Chicago. Acum toată lumea se întreabă ce înseamnă asta

de Adriana Duţulescu    |   
 

Kamala Harris a purtat la deschiderea Convenției Partidului Democrat de la Chicago un costum cafeniu și toată lumea s-a întrebat de ce. În lumea politică americană costumul maro a devenit subiect de discuții aprinse și rivalități când Barack Obama s-a îmbrăcat în această culoare când discuta despre reacția SUA împotriva ISIS. În online s-a speculat că Harris îi trolează pe republicani sau pur și simplu își purta costumul dn timpul liber, scrie The Guardian. CNN s-a întrebat, în schimb, dacă vicepreședinta americană a vrut să marcheze, simbolic, o legătură cu Obama. New York Times scrie despre alegerea neașteptată, care încalcă dress-code-ul convențiilor politice: roșu, alb, negru, albastru. 

Este un adevăr universal recunoscut că o femeie politică puternică deține o garderobă care dă indicii despre cine este și ce crede. Candidatul democrat la președinție, Kamala Harris, nu face excepție.

Dar analizarea alegerii ținutei lui Harris a căpătat un alt ton după apariția ei surpriză la Convenția Națională Democrată de luni seară, unii întrebând pur și simplu: ne trolează?

Harris a purtat un costum care ar putea fi descris drept cafeniu: o culoare pe care Barack Obama a preferat-o în timpul celor două mandate ale sale. A fost o alegere de ținută care i-a înnebunit pe republicani și pe experții de dreapta. Cel mai faimos moment legat de costumele lui Obama a fost acela când prezentatorul Fox News, Lou Dobbs, a declarat că a fost „șocant pentru mulți oameni” că președintele american a purtat un costum cafeniu în 2014, pentru a vorbi despre reacția SUA la Statul Islamic din Siria.

Alegerea a fost „neprezidenţială”, a spus reprezentantul republican Peter King, potrivit New York Magazine. „Nu cred că vreunul dintre noi poate scuza ce a făcut președintele ieri. Adică, lumea stă cu ochii pe tine.”

Casa Albă a spus la acea vreme că Obama a stat în spatele deciziei de a „purta costumul de vară”.

În timp ce unii au susținut că costumul lui Harris era de fapt camel, sintagma #tansuit a fost în tendințe pe X, deoarece oamenii au speculat dacă Harris a vrut intenționat să-i troleze și să-i enerveze pe republicani și/sau pe Fox News.

Criticul de modă pentru bărbați Derek Guy a disecat recent controversa privind costumul lui Obama pe X, scriind că a fost „destul de exagerată și, evident, condusă de politică. Dar în ultimii ani, văd și aici reprezentată ca fiind doar despre culoare, când aceasta nu este întreaga poveste.”

El a explicat că în anii 1900, „ culorile maro sau măsliniu erau rezervate petrecerii timpului liber sau sportului la țară”. Robert Mueller, când era director al FBI, purta costume albastru închis și, potrivit unui articol din 2018 din Washington Post, „Mueller a impus această uniformă subordonaților săi pentru că a simțit că reprezintă seriozitatea FBI. Există povești despre agenți FBI care se grăbesc noaptea să-și cumpere hainele potrivite înainte de a-i da raportul dimineața.

Joe Biden a purtat un costum bleumarin pentru discursul său la DNC luni seară.

Dar președinții SUA, toți bărbați, au fost uneori mai extravanganți în alegerile lor, a subliniat Guy: „Reagan a purtat costume bronzate, costume în carouri și chiar blazere din tartan”. El a purtat chiar un costum bej atunci când l-a numit pe Donald Rumsfeld, când a discutat despre „războiul împotriva drogurilor”, când a abordat discuțiile diplomatice SUA-sovietice și a răspuns la întrebările cu privire la veto-ul său asupra Legii de alocare a apărării.

Pentru Harris, alegerea bronzului poate să fi reflectat faptul că nu ținea un discurs programat, așa că, într-un fel, era în afara serviciului. Directorul de modă al New York Times, Vanessa Friedman, a subliniat că costumul bronzat era Chloé.

Într-un articol din iulie a acestui an, la câteva zile după ce Biden s-a retras, criticul de modă de la Washington Post, Rachel Tashjian Wise, a întrebat dacă „o figură politică [a] fost vreodată mai puțin de luat în seamă pentru alegerea hainelor decât Kamala Harris?”.

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile