Antena 3 CNN Externe Kamala Harris își începe campania cu laude pentru Joe Biden, într-un discurs din fața Casei Albe

Kamala Harris își începe campania cu laude pentru Joe Biden, într-un discurs din fața Casei Albe

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Kamala Harris, vicepreședintele SUA, nominalizată de Joe Biden pentru a-i lua locul în cursa prezidențială din Statele Unite, a vorbit astăzi de la Casa Albă, în prima apariție publică după ce șeful guvernului american a anunțat că nu mai candidează pentru un nou mandat.

Ea a spus că președintele SUA - care ar fi trebuit să fie, luni, la Casa Albă, dar se recuperează momentan la reședința sa din Delaware - se simte mult mai bine, după ce a fost diagnosticat, săptămâna trecută, cu Covid.

"Se simte mult mai bine, se recuperează rapid și de-abia așteaptă să revină (...) Sunt martor că în fiecare zi Joe Biden se luptă pentru poporului american", a spus Harris.

Ea l-a amintit pe Beau Biden, fiul decedat al președintelui, evocând spusele acestuia despre tatăl său.

"Mai întâi, l-am cunoscut pe președintele Biden prin intermediul fiului său, Beau. Am colaborat, ca procurori generali în statele noastre. Pe atunci, Beau îmi povestea adesea despre tatăl său, îmi spunea ce fel de tată și ce fel de om este Joe (...) Aceleași calități evocate de Beau sunt cele pe care le văd în fiecare zi la președinte: onestitate, integritate, angajament față de credință și familie, generozitate și dragoste de țară", a spus Harris, adăugând că îi este "profund recunoscătoare (lui Biden, n.r.) pentru serviciul său în slujba națiunii".

Potrivit acesteia, "moștenirea lui Joe Biden pentru SUA o depășește pe cea a președinților care au avut două mandate" iar realizările acestuia în trei ani de mandant sunt "de neegalat" în istoria modernă

Discursul vicepreședintelui Harris la Casa Albă a fost ocazionat de celebrarea echipelor din campionatul NCAA.

Ea nu a vorbit, luni, în mod direct despre candidatura sa, deși duminică, într-o postare pe X, a spus că intenționează să câștige nominalizarea Partidului Democrat pentru Casa Albă.

Presa internațională notează că, după scurta alocuțiune de pe peluza sudică a președinției americane, Kamala Harris merge în statul Delaware pentru a se întâlni cu responsabilii de campanie.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile