Antena 3 CNN Externe Alegeri SUA 2024 Kamala Harris este prezentată pe rețelele sociale din China ca „noul Obama feminin”

Kamala Harris este prezentată pe rețelele sociale din China ca „noul Obama feminin”

de Mia Lungu    |   

Drama din jurul alegerilor prezidențiale din Statele Unite a atras atenția multor chinezi, vicepreședintele Kamala Harris fiind tot mai discutată pe rețelele sociale. Unii au numit-o "varianta feminină a lui Obama", în timp ce alții nici măcar nu știu cine este.

"Cine este Kamala Harris?" O întrebare frecventă pe rețelele sociale chineze, într-o națiune condusă aproape în întregime de bărbați. Mulți sunt șocați să afle că vicepreședintele Statelor Unite este o femeie. Unii o numesc pe Harris "varianta feminină a lui Obama". Dar sondajele online arată că majoritatea chinezilor nu cred că are șanse să-l învingă pe fostul președinte Donald Trump.

„Nu știu prea multe despre ea. Cred că multă lume nu știe despre ea în China. Toată lumea știe însă despre Trump.”, spune un tânăr citat de CNN.

Drama din jurul lui Trump și a președintelui american Joe Biden incinge internetul chinez de săptămâni, fiind neatinsă de cenzorii guvernului de la Beijing, de obicei foarte severi. Există o avalanșă de comentarii, criticând sistemul politic american drept "circ", spunând că oricine va deveni următorul președinte - el sau ea - va viza China.

Oficial, Beijingul "nu comentează" privind retragerea lui Biden din cursă și susținerea lui Harris, numind-o o "afacere internă" a SUA. Harris s-a întâlnit cu președintele chinez Xi Jinping în 2022, semnalând modul în care un viitor președinte Harris ar gestiona una dintre cele mai mari probleme ale Americii.

„Nu invităm conflictul, dar suntem absolut pregătiți și angajați în ceea ce este necesar pentru a concura.”, a spus aceasta.

Subiecte în articol: Kamala Harris Obama China
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile