Antena 3 CNN Externe Alegeri SUA 2024 Kamala Harris a acceptat nominalizarea istorică a democraților: "Promit să fiu preşedinta tuturor americanilor"

Kamala Harris a acceptat nominalizarea istorică a democraților: "Promit să fiu preşedinta tuturor americanilor"

 "În numele tuturor americanilor", Kamala Harris a lansat joi un mesaj de unitate, acceptând nominalizarea Partidului Democrat la încheierea unei convenţii naţionale a partidului absolut euforice, relatează AFP, citat de Agerpres.

"Promit să fiu preşedinta tuturor americanilor", a afirmat vicepreşedinta, în vârstă de 59 de ani, în ovaţiile asurzitoare ale miilor de delegaţi prezenţi.

Kamala Harris a promis că va reforma "sistemul de imigraţie eşuat" al Statelor Unite, abordând unul dintre cele mai explozive subiecte ale campaniei prezidenţiale.

"Ştiu că putem fi la înălţimea mândrei noastre moşteniri de naţiune de imigranţi şi să reformăm sistemul nostru de imigraţie eşuat", a declarat vicepreşedinta SUA, promiţând că va promulga un proiect care a avut sprijinul ambelor tabere politice, dar care a eşuat din cauza rivalului ei republican. "Refuz să fac politică cu securitatea noastră", a subliniat ea.

Kamala Harris a promis de asemenea că va crea o economie "care să permită fiecăruia să reuşească".

Vicepreşedinta a afirmat că va crea o economie "în care fiecare să aibă posibilitatea să fie competitiv şi să reuşească, indiferent dacă locuiţi într-o zonă rurală, într-un oraş mic sau unul mare".

Candidata democrată la alegerile prezidenţiale din SUA l-a atacat virulent pe rivalul său republican Donald Trump, acuzându-l că doreşte să dea ţara "înapoi" cu un program foarte conservator.

"Ştim cum ar arăta un al doilea mandat al lui (Donald) Trump. Totul este scris în Proiectul 2025", a declarat Kamala Harris, referindu-se la un program ultra-conservator creat de apropiaţi ai miliardarului republican al cărui obiectiv este, potrivit ei, "să ne dea ţara înapoi cu ani" de zile. Mulţimea prezentă a răspuns scandând un slogan din campania sa: "Nu ne vom întoarce".

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile