Prețuri la alimente au crescut considerabil în ultima vreme. Românii se plâng că nu mai fac faţă cheltuielilor zilnice, iar un trai decent devine pe zi ce trece un vis.
Dovadă stau şi târgurile cu produse tradiționale care le mai reamintesc încă odată românilor că produsele considerate odinioară "mâncarea săracului" au ajuns acum să se vândă la preţ de caviar.
Aşa au pățit clujenii prezenţi la târgul desfăşurat în Piața Unirii când au văzut cu cât a ajuns să se vândă un kilogram de jumări.
Mai exact, pofticioșii au fost nevoiți să scoată din buzunar aproape 200 de lei pentru un produs destul de banal. Nici celelalte produse nu au scăpat de un adaos generos, făcându-i pe majoritatea clienților să creadă că sunt parcă pe o altă planetă.
"La minusculul, dar exorbitantul de scump târguleț cu gherete din Piața Unirii am ajuns să o văd și pe asta: un kilogram de jumări (carne de porc cu grăsime, care sunt prăjite până când se rumenesc) la prețul anormal de 190 lei, toba 130 lei și parizerul de casă 90 de lei”, s-a plâns unul dintre clienți, potrivit Știri de Cluj.
Pornind de la ideea că un kilogram de slănină cu carne din care se prepară jumările se poate găsi în carmangerii la prețuri cuprinse între 10 și 15 lei, e simplu de intuit cât de generos poate fi profitul comercianților.