Antena 3 CNN Emisiuni Liderii politici la ”Judecata Copiilor”! Politicienii, puși în dificultate de cei mici

Liderii politici la ”Judecata Copiilor”! Politicienii, puși în dificultate de cei mici

Laura Dinu
3 minute de citit Publicat la 12:55 17 Noi 2020 Modificat la 12:55 17 Noi 2020

”Cum puteți ajuta acești copii să se dezvolte sănătos, nu doar în fața calculatorului, sau a tabletei?” a fost una dintre întrebările cheie la care copiii au cerut răspuns.

Alături de Adrian Ursu, Sabina Iosub și cei șase copii, au fost prezenți în platou Gabriela Firea (Partidul Social Democrat), Raluca Turcan (Partidul Național Liberal) , Victor Ponta (PRO Romania), Eugen Tomac (Partidul Mișcarea Populară), Dan Barna (Alianța USR-PLUS) și Daniel Ionascu (Partidul Puterii Umaniste-Social Liberal).

Întrebarea unei eleve de 17 ani care l-a pus în încurcătură pe Dan Barna: "Recunosc, franc, dar nu am făcut până acum consultări cu copiii"

Sophia Cîrlan, o adolescentă de 17 ani, l-a pus în încurcătură pe preşedintele USR, Dan Barna, atunci când l-a întrebat, în cadrul proiectului "Judecata Copiilor" de la Antena 3, cum se consultă partidul său cu copiii în planurile politice.

Răspunsul lui Dan Barna:

"Am avut deja întâlniri cu asociaţiile studenţeşti, cu asociaţiile tinerilor până la momentul de faţă.

Recunosc franc, aş putea să spun, să răspund aşa simpatic, dar nu am făcut până acum consultări cu copiii, dar este un lucru la care ne gândim. 

Vom găsi cu siguranţă, şi asta este o promisiune pe care ţi-o fac privindu-te-n ochi, vom găsi o soluţie ca şi după alegeri, eventual şi până atunci, dar în afară de discuţii cu "Salvaţi Copiii" care au existat de-a lungul timpului, dar şi discuţii despre aşteptările voastre legate de ceea ce înseamnă educaţie şi consultările acestea au existat în ţară, făcute de colegii mei, când am pregătit programul pe care l-am lansat săptămâna trecută”. 

Ce a răspuns Victor Ponta când a fost întrebat de un elev cum ar asigura vaccinarea anti-COVID a copiilor din România

Sebastian Dodiţă, de 17 ani, elev la un liceu din Ploieşti l-a întrebat pe Victor Ponta cum ar asigura vaccinarea copiilor din România, în momentul în care vaccinul anti-Covid va fi disponibil şi în ţara noastră.

Răspunsul lui Victor Ponta, preşedintele Pro România a fost următorul:

"Eu sunt pentru ideea că nu doar copiii, ci trebuie să vaccinăm în primul rând cadrele medicale, profesorii, după care, încet-încet, pe toată lumea."

Liderul Pro România i-a răspuns şi unui alt copil prezent în platoul emisiunii, supărat că nu mai poate merge fizic la şcoală, din cauza pandemiei.

"Antonio, eu sunt mort fără sport, pe tabletă nu există. Şcoală pe tabletă nu există. Îmi pare rău să spun, nu există. Şcolile ar trebui să fie deschise în condiţii de siguranţă”, a mai spus Victor Ponta.  

Un elev de 12 ani din București i-a cerut Ralucăi Turcan soluții la problemele de mediu din România: Cum veți rezolva problema colectării selective a deșeurilor?

Rareș Dragomir, în vârstă de 12 ani, i-a adresat o întrebare Ralucăi Turcan, pe tema amenzilor pe care România le achită către UE în lipsa unui sistem național de colectare selectivă. 

Rareș: "România a agreat, ca parte a UE, să pună în practică un sistem național de colectare selectivă a deșeurilor. Nu a reușit, și este amendată de Uniunea Europeană. Cum priviți această situație și care sunt ideile voastre pentru că aceste amenzi să se împuțineze sau chiar să dispară?"

Raluca Turcan a menționat lipsa inițiativelor autorităților locale și a propus printre soluții accesarea de fonduri europene pentru centre de colectare selectivă:

"Este o tema care mă preocupă foarte mult și din nefericire suportăm amenzi acum pentru că multe autorități locale au ezitat să ia această măsură pentru că are și niște conotații mai puțin populare. Și din cauza orientării și dorinței de a fi plăcuți, au ezitat să educe populația să colecteze selectiv în primul rând. După aceea să se facă transportul deșeurilor în spații special amenajate.

Și cred că dacă, în fiecare zi a vieții noastre, la fiecare nivel, o să spunem că plasticul trebuie pus la plastic, hârtia, cartonul trebuie pus la carton și deșeul menajer în spațiul special amenajat, vom ajunge să creăm acel confort pentru autoritățile locale să aplice pentru fonduri europene.

Răspunsurile nu au fost foarte satisfăcătoare pentru copii

Copiii nu au fost însă pe deplin mulțumiți de răspunsurile primite din partea liderilor politici. 

”Mie mi s-a părut mai mult că au explicat, ceea ce mi se pare corect, dar nu am primit răspuns ce vor face mai exact”. 

”Poate că aș fi vrut ca răspunsurile să fie mai nuanțate, să fie exact pe ceea ce întrebăm noi.”

”O altă întâlnire trebuie făcută peste ceva timp ca să avem ce rezultate avem. Dacă nu avem rezultate, vom cere același lucru. Iar dacă vom avea rezultate, îi vom lăuda”, au concluzionat cei mici.  

Citește mai multe din Emisiuni
» Citește mai multe din Emisiuni
TOP articole