Antena 3 CNN Externe Jordan Chiles anunță că va continua să-și facă dreptate, după decizia TAS: „Reprezintă o lovitură dură”

Jordan Chiles anunță că va continua să-și facă dreptate, după decizia TAS: „Reprezintă o lovitură dură”

de Roxana Mihăiescu    |   

Jordan Chiles a transmis un nou mesaj în mediul online, după ce TAS a decis că medalia de bronz îi revine româncei Ana Maria Bărbosu.

Jordan Chiles, gimnasta în vârstă de 23 de ani din Statele Unite, a postat un mesaj pe rețeaua X în care a comentat decizia prin care medalia de bronz i-a fost luată.

Ana Maria Bărbosu, gimnastă româncă, a primit medalia de bronz a lui Chiles, după ce a făcut un apel la TAS.

Jordan Chiles: „Această decizie mi se pare nedreaptă și reprezintă o lovitură dură”

Gimnasta a transmis că decizia finală este una nedreaptă și reprezintă o lovitură dură pentru ea.

Chiles susține că nu se lasă și că va continua să-și facă dreptate.

„Sunt copleșită de dragostea pe care am primit-o în ultimele câteva zile.

De asemenea, sunt incredibil de recunoscătoare familiei mele, coechipierilor, antrenorilor, fanilor, USAG și USOPC pentru sprijinul lor neclintit în această perioadă dificilă. În timp ce îmi sărbătoream realizările olimpice, am primit vestea devastatoare că medalia mea de bronz a fost retrasă. Am avut încredere în apelul făcut de USAG, care a furnizat dovezi concludente că punctajul meu a respectat toate regulile.

Acest apel a eșuat.

Nu am cuvinte. Această decizie mi se pare nedreaptă și reprezintă o lovitură dură, nu doar pentru mine, ci și pentru toți cei care mi-au susținut călătoria. În plus, atacurile rasiste neașteptate de pe rețelele sociale sunt greșite și extrem de dureroase. Mi-am pus inima și sufletul în acest sport și sunt atât de mândră să îmi reprezint cultura și țara.

Nu voi renunța niciodată la valorile mele de a concura cu integritate, de a lupta pentru excelență, de a susține valorile spiritului sportiv și regulile care dictează corectitudinea. M-am mândrit cu încurajarea tuturor, indiferent de echipă sau țară. Regăsirea bucuriei a fost o schimbare de cultură și îmi place să văd că alții o îmbrățișează. Simt că  le-am dat tuturor permisiunea de a fi autentici în ceea ce sunt.

Mă confrunt acum cu una dintre cele mai dificile perioade ale vieții mele. Credeți-mă când vă spun că am avut multe. Voi aborda această provocare așa cum am făcut-o și cu celelalte - și voi depune toate eforturile pentru a mă asigura că se face dreptate. Cred că, la sfârșitul acestei călătorii, cei care dețin controlul vor face ceea ce trebuie”, este mesajul transmis de gimnastă, în mediul online.

Ana Maria Bărbosu va intra vineri în posesia medaliei de bronz

Pe 5 august, în finala de la sol, Ana Maria Bărbosu a fost preţ de câteva zeci de secunde medaliată cu bronz, însă americanca Jordan Chiles a depus contestaţie şi i s-a mărit nota, de la 13,666 la 13,766 astfel că a terminat pe poziţia a treia.

Medalia de aur a fost cucerită de brazilianca Rebeca Andrade, notată cu 14,166, în timp ce argintul a revenit americancei Simone Biles (14,133).

În urma deciziei TAS, Ana Maria Bărbosu încheie pe locul 3, cu 13,700, Sabrina Maneca-Voinea ocupă locul 4, cu 13,700, iar americanca Jordan Chiles va ocupa locul 5, cu 13,666.

Ana Maria Barbosu va intra, vineri, în posesia medaliei de bronz câştigată în finala de la sol de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, care îi va fi înmânată de Octavian Morariu, membru al Comitetului Internaţional Olimpic pentru România, şi de preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, în cadrul unui eveniment care va avea loc pe esplanada Casei Olimpice din Bucureşti, potrivit Agerpres.

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile