Antena 3 CNN Externe Joe Biden sub acoperire devine profesor de engleză în Rusia într-un nou serial de comedie rusesc

Joe Biden sub acoperire devine profesor de engleză în Rusia într-un nou serial de comedie rusesc

de Adrian Dumitru    |   

Regimul de la Kremlin, conectat profund la industria de divertisment din Rusia, o foloseşte deseori pentru proiecte de propagandă. E cazul celui mai nou proiect – un serial de comedia al cărui protagonist va fi un Joe Biden fictiv, care merge în Rusia „să se scufunde în realitatea noastră” şi să „înţeleagă spiritul rus”, relatează Politico.

În scenariul pregătit de propagandiştii ruşi, un Joe Biden la final de mandat hotărăşte să meargă în Rusia în căutarea „spiritului rus” – media ruseşti au relatat pe larg despre cel mai nou proiect al canalului de divertisment TNT – un serial de comedie cu titlu „Adio”, în care un Joe Biden fictiv merge în Rusia incognito pentru „a se scufunda în realitatea noastră”.

„În poveste, preşedintele vrea să înţeleagă de ce sancţiunile sale împotriva ruşilor nu funcţionează”, se arată în comunicatul de presă.

E foarte puţin probabil ca proiectul să fie o pură creaţie artistică – mai degrabă, regimul de la Kremlin l-a comandat ca piesă de propagandă de consum intern.

O mulţime de documente făcute publice la Kremlin Leaks a arătat numeroase legături între regimul de la Kremlin şi jurnalişti independenţi şi proiecte TV sau film. Prin acestea, Putin aduce principalele subiecte ale Kremlinului, subtil, în casele ruşilor.

În martie, de exemplu, o televiziune de stat din Rusia a difuzat un serial TV în care se prezintă o variantă fictivă şi propagandistică a Revoluţiei Euromaidan din Ucraina din 2013-2014. În serial, revoluţia ucraineană e descrisă ca o lovitură de stat americană, într-o încercare de justificare a invaziei din februarie 2022.

Conform scenariştilor ruşi, în serial, Biden îşi pierde paşaportul în prima sa zi în Rusia şi este forţat să locuiască într-un apartament obişnuit dintr-un cartier din Moscova şi să predea engleză pentru a strânge suficienţi bani să se întoarcă acasă, iar un „adevărat patriot rus îl ajută”.

Biden va fi jucat de Dmitri Diujev, un cunoscut actor rus care spune că vede rolul ca pe o oportunitate de a-şi dezvolta cariera şi a descris proiectul drept un „experiment curajos”.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile