Antena 3 CNN Externe "Joe Biden rămâne, fără nicio urmă de îndoială, în cursa prezidențială". Mesajul campaniei președintelui, înaintea unui weekend crucial

"Joe Biden rămâne, fără nicio urmă de îndoială, în cursa prezidențială". Mesajul campaniei președintelui, înaintea unui weekend crucial

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Președintele american Joe Biden rămâne, fără nicio îndoială, în cursa prezidențială din 2024, afirmă șefa campaniei sale, Jen O'Malley Dillon, citată de CNN.

Această precizare vine în contextul a numeroase relatări care spun că președintele este mai izolat ca niciodată în propriul partid și mulți oficiali de rang înalt din Administrația sa și din Congres consideră că Biden trebuie să renunțe cât mai curând la campania pentru un al doilea mandat.

"Absolut. Președintele este în această cursă. L-ați auzit spunând asta de nenumărate ori, și cred că am văzut aseară exact de ce: pentru că Donald Trump nu va oferi nimic nou poporului american. Este aceeași persoană din 2020, este aceeași persoană care a fost pe scena dezbaterilor. Joe Biden este mai hotărât ca niciodată să îl învingă pe Donald Trump”, a declarat O'Malley Dillon pentru MSNBC. 

Ea a fost chestionată să spună care este poziția campaniei lui Biden față de congresmenii și alți politicieni democrații care îi cer președintelui să se retragă, dar a evitat să dea un răspuns direct.

"Trebuie să luăm în serios îngrijorările pe care oamenii le exprimă, felul în care putem trece de ele este să ne întoarcem la eforturile de a-l învinge pe Donald Trump și de a fixa acea alegere clară între viziunea președintelui (Biden) și viziunea lui Donald Trump (...) Desigur, avem mut de lucru pentru a convinge poporul american că, într-adevăr, președintele este în vârstă, dar că își poate face treaba", a spus ea.

CNN mai notează că, vineri, campania prezidențială a lui Joe Biden a publicat un comunicat în care afirmă că "nu există niciun plan pentru un candidat alternativ" la actualul lider de la Casa Albă.

"Joe Biden a fost mai mult decât clar: el se află în această cursă și participă pentru a o câștiga. Mai mult, el este candidatul potențial: nu există niciun plan pentru un candidat alternativ. În câteva săptămâni, Joe Biden va fi candidatul oficial. A trecut de mult vremea luptelor interne. Singura persoană care câștigă atunci când ne luptăm între noi este Donald Trump", a scris Dan Kanninen, un oficial însărcinat cu campania în așa-numitele "swing state", cele care decid în mod potențial rezultatul confruntării între republicani și democrați.

NBC: Membrii familiei Biden ar fi discutat deja cu președintele despre retragerea acestuia

Membrii familiei președintelui Joe Biden au discutat despre cum ar putea arăta o ieșire a acestuia din campania sa prezidențială, relatează NBC News, care citează, la adăpostul anonimatului, două persoane familiarizate cu discuțiile. 

Idee generală a fost că orice plan de retragere - în cazul în care Biden decide să facă acest pas - ar trebui să lase Partidul Democrat în cea mai bună poziție pentru a-l învinge pe fostul președinte Donald Trump în cursa pentru Casa Albă.

În prim-planul discuțiilor s-a aflat impactul campaniei asupra sănătății lui Biden, a familiei sale și a stabilității țării, potrivit NBC News.

Sursa citată comentează că perspectiva ca Biden să ia în considerare retragerea din cursa prezidențială este "o evoluție extraordinară", după ce președintele a declarat în repetate rânduri că nu va renunța să candideze pentru un nou mandat la Casa Albă în numele Partidului Democrat.

Informațiile publicate de NBC News au fost negate de Andrew Bates, un purtător de cuvânt al președinției americane.

"Asta nu se întâmplă. Punct", a spus el în legătură cu presupusele discuții din familia Biden legate de retragerea președintelui din campania pentru realegere.

"Persoanele care fac aceste afirmații nu vorbesc în numele familiei sau al echipei președintelui și aceste persoane vor afla că se înșală. Păstrați-vă încrederea", a adăugat acest oficial de la Casa Albă.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile