Antena 3 CNN Externe Joe Biden, în lacrimi, la discursul său de la Convenția Națională Democrată: „Mi-am dat inima și sufletul acestei țări”

Joe Biden, în lacrimi, la discursul său de la Convenția Națională Democrată: „Mi-am dat inima și sufletul acestei țări”

de Adrian Dumitru    |   

Prima zi a Convenției Naționale Democrate de la Chicago a marcat și discursul de final de cariera pentru președintele Joe Biden. Nu este discursul pe care Biden dorea să-l susțină, cel puțin nu în acest an și nu în aceste circumstanțe, scrie BBC.

Vorbind în fața unei arene pline, la Chicago, în prima seară a Convenției Naționale Democrate, Biden a vorbit apăsat despre reușitele președinției sale, a făcut comparația cu cele promise în campania din 2020, dar și despre promisiunile făcute anul acesta, până la momentul retragerii din cursă.

„La fel ca mulți dintre voi, mi-am dat inima și sufletul acestei țări”, a spus președintele american la finalul unui discurs lung de o oră, marcat de lungi ovații și de strigăte de „Îți mulțumim, Joe!”.

Biden a venit pe scenă după ce a fost prezentat de fiica sa, Ashley și de soția sa, Jill. După ce și-a îmbrățișat fiica, Biden s-a șeters la ochi de lacrimi. Președintele și-a pus mâna la inimă, s-a îndreptat la pupitru și a zâmbit larg în timp ce mulțimile continuau să aclame.

Discursul său a avut ca punct central locul său în istoria țării, dar fără să uite și contribuția vicepreședintei sale, despre care speră că îi va fi succesoare la Casa Albă.

„Să o aleg pe Kamala a fost prima decizie pe care am luat-o din poziția de candidat al nostru și este cea mai bună decizie pe care am luat-o în toată cariera mea. Kamala e dură, are experiență și este enorm de integră”, a spus președintele american în fața democraților adunați la Chicago.

Spre deosebire de discursul său din Biroul Oval de acum patru săptămâni, Biden nu a vorbit direct de predarea ștafetei către noua generație, însă mesajul său a fost suficient de clar, iar după încheierea discursului, Kamala Harris și soțul ei, Doug Emhoff, s-au alăturat lui Joe și Jill Biden pe scenă pentru a-i îmbrățișa.

„Vă iubesc”, i-a spus Kamala Harris lui Biden pe scenă, după îmbrățișare.

Deși inclusiv Biden s-a concentrat, la finalul discursului său pe candidatura Kamalei Harris, o recunoaștere tacită a faptului că rezultatul ei împotriva lui Donald Trump ar putea să facă istorie, mulți dintre vorbitorii inițiali și-au direcționat laudele și discursurile spre actualul locatar al Casei Albe.

Totul a început cu o apariție planificată dar neanunțată a Kamalei Harris însăși.

„Joe îți mulțumim pentru președinția ta istorică și pentru o viață întreagă dedicată țării noastre și pentru tot ce continui să faci. Îți suntem veșnic recunoscători”, a spus ea.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile