Antena 3 CNN Externe Alegeri SUA 2024 Joe Biden, discurs de retragere la Convenția Democraților: ”Sunteți gata să votați pentru libertate?”

Joe Biden, discurs de retragere la Convenția Democraților: ”Sunteți gata să votați pentru libertate?”

de Laura Dinu    |   

Preşedintele american, Joe Biden, a primit ovaţii la sosirea sa la Convenţia Naţională a Partidului Democrat, la Chicago, luni seara.



Liderul democrat, care luna trecută a renunţat la cursa pentru realegere, a fost aclamat minute în şir de către partidul său, ai cărui delegaţi au scandat "Îl iubim pe Joe!”

Joe Biden a susținut și un discurs de retragere în timpul Convenţiei Naţionale Democrate. Președintele a fost prezentat chiar de fiica lui, Ashley.

Sunteți gata să votați pentru democrație, pentru America?

Biden și-a început discursul cu o întrebare. 

”Vreau să vă întreb ceva, sunteți gata să votați pentru libertate? Sunteți gata să votați pentru democrație, pentru America? Sunteți gata să o alegeți pe Kamala Harris?”, a întrebat președintele. 

Biden și-a prezentat propriile succese legislative, menționând legea infrastructurii, legea privind prețurile medicamentelor și clima. „Sarcina unui președinte este să ofere rezultate pentru toată America. Datorită vouă, am avut unul dintre cei mai extraordinari patru ani de progres din istorie.

Când spun noi, mă refer la Kamala și la mine”, a adăugat el.

„Dragi prieteni democrați, și prieteni americani, în urmă cu aproape patru ani, în iarnă, pe treptele Capitoliului, într-o zi rece de ianuarie, mi-am ridicat mâna dreaptă şi am depus jurământul în faţa dumneavoastră şi a lui Dumnezeu să păstrez, să protejez şi să apăr Constituţia şi să-mi îndeplinesc cu credinţă funcţia de preşedinte al Statelor Unite.

”Democrația a învins și democrația trebuie păstrată”

În faţa mea era oraşul, păzit de garda naţională. În spatele meu era Capitoliul, care, cu doar două săptămâni înainte, fusese invadat de o mulţime violentă. Dar am ştiut atunci, din adâncul inimii mele, și ştiu şi acum că nu există loc în America în care trebuie să lăsăm loc pentru violenţa politică. Nu poți spune că îți iubești țara doar atunci când câștigi.

În acel moment priveam către viitor, nu către trecut, mă uitam la ceea ce aveam de făcut”, a afirmat Joe Biden la începutul discursului. 

”Am crezut și atunci, așa cum cred și acum, că progresia este posibilă, că putem să ne atingem obiectivele și ca în viitor vor veni zile mult mai bune.

”Este o bătălie pentru sufletul Americii”

Democrația a învins și democrația trebuie păstrată. Suntem la un punct de inflexiune, unul dintre rarele momente ale istoriei în care deciziile pe care le luăm acum vor determina destinul poporului nostru în deceniile următoare. Nu este o hiperbolă, pentru că este o bătălie pentru sufletul Americii”, a mai spus el. 

„Am făcut niște lucruri extraordinare, am avut niște reușite așa cum nu s-a întâmplat niciodată până acum. Atunci când spun că noi am reușit, mă refer la Kamala și la mine”, a spus Biden. 

„Am făcut niște lucruri extraordinare”

„Doar gândiţi-vă la toate aceste lucruri. Covidul nu ne mai controlează vieţile. Am trecut de la o criză economică și am ajuns să fim cea mai puternică economie din întreaga lume... avem 16 milioane de noi locuri de muncă, o creştere record a întreprinderilor mici, a nivelului de afaceri, a cotelor de bursă,  salarii în creştere, și scădere continuă a inflației, pe lângă multe altele. Cea mai mică diferență între rase din ultimii 20 de ani. Știm ce avem de făcut și mergem în direcția bună”, a susținut președintele SUA. 

”Alegerea Kamalei Harris a fost cea mai bună decizie din întreaga carieră”

Biden a mai spus că alegerea Kamalei Harris ca parteneră de cursă în 2020 a fost „cea mai bună decizie din întreaga carieră”. El a afirmat că au devenit „prieteni apropiați” lucrând împreună și că ea va fi un președinte grozav. „La fel ca mulți dintre cei mai buni președinți ai noștri, ea a fost un bun vicepreședinte”, a spus Biden, făcând și o mică glumă. „Promit că voi fi cel mai bun voluntar pe care l-a avut vreodată campania Harris-Walz.”

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile