Antena 3 CNN Externe Joe Biden a votat anticipat în statul său de reședință, Delaware. Alegerile prezidențiale americane încep marțea viitoare

Joe Biden a votat anticipat în statul său de reședință, Delaware. Alegerile prezidențiale americane încep marțea viitoare

de Adrian Dumitru    |   

Președintele SUA, Joe Biden, a votat, luni, la alegerile prezidențiale americane, optând pentru a vota anticipat în statul său de reședință, Delaware, un vot cel mai probabil acordat vicepreședintei Kamala Harris. Alegerile prezidențiale din SUA vor avea loc peste o săptămână, marți, 5 noiembrie. În cursă se înfruntă Kamala Harris și Donald Trump.

Biden, care în iulie a renunţat la candidatura pentru un al doilea mandat, s-a alăturat multor americani care votează înaintea zilei scrutinului, 5 noiembrie. Biden a votat într-un centru de vot anticipat din NewCastle, în Delaware.

Votul anticipat a început de mai multe săptămâni în SUA, un record de prezență fiind deja înregistrat în statul Georgia, la începutul lunii octombrie.

Delaware este un stat sigur pentru democrați și va fi câștigat, cu siguranță, de Kamala Harris la o diferență mare. Doar șapte state contează în alegerile prezidențiale americane din acest an, celelalte fiind necompetitive și având un electorat partizan majoritar pentru republicani sau pentru democrați. Statele competitive în 2024 sunt Nevada, Arizona, Georgia, Carolina de Nord, Pennsylvania, Michigan și Wisconsin.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile