Antena 3 CNN Externe Joe Biden a fost confuz în Normandia. S-a așezat pe un scaun invizibil și a fost luat de soţie de pe scenă

Joe Biden a fost confuz în Normandia. S-a așezat pe un scaun invizibil și a fost luat de soţie de pe scenă

Preşedintele american i-a cerut asistența lui Emmanuel Macron, care l-a susţinut permanent în timpul ceremoniei

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Președintele american Joe Biden a produs un val de îngrijorări în spaţiul public, după ce Prima Doamnă, Jill Biden, l-a retras de la un eveniment în timpul ceremoniilor de marcare a 80 de ani de la Debarcarea din Normandia, joi, în Franţa. 

Potrivit presei britanice, preşedintele francez, Emmanuel Macron l-a ghidat îndeaproape pe Joe Biden în timp ce urcau împreună pe scenă.

La un moment dat, Joe Biden a părut confuz, ca şi cum nu ar fi ştiut unde se afla, în timp ce Emmanuel Macron s-a oprit să salute participanții la eveniment.

Ajunşi pe scenă, Joe Biden a încercat să se aşeze pe un scaun invizibil. Ulterior, în cadrul discursului său a vorbit despre pierderile Rusiei în războiul cu Ucraina, iar la final a fost retras de pe scenă de Prima Doamnă Jill Biden.

Apariţia preşedintelui american, Joe Biden la evenimentul de Ziua Z în Franţa a produs un val de îngrijorări în spaţiul public, dar şi pe internet.

”Jill Biden tocmai l-a retras pe Joe de la evenimentul din Normandia. Macron a rămas cu veteranii. Ce se întâmplă?”, a scris pe X un ofiţer veteran din cadrul serviciilor de informaţii ale Marinei americane (US Navy) Jack Poso.

Pe 6 iunie 2024, Franța a găzduit o ceremonie pentru a marca 80 de ani de la Debarcarea din Normandia, un eveniment crucial din Al Doilea Război Mondial.

Lideri din întreaga lume s-au adunat la comemorarea de la Colleville-sur-Mer, unde forţele americane au suferit pierderi substanţiale la 6 iunie 1944, un omagiu adus celei mai mari invazii pe mare din istorie.

Invazia aliaţilor, care a început la 6 iunie 1944, a condus la înfrângerea naziştilor şi sfârşitul războiului.

Asaltul a început cu bombardarea de către avioane aliate a poziţiilor germane în Normandia, urmată de aproximativ 1.200 de avioane cu trupe aeropurtate.

În zori, forţele Aliate au început să bombardeze poziţii germane pe coastă. La scurt timp după aceea, nave au început să debarcheze trupe pe cinci plaje, cu numele de cod Utah, Omaha, Gold, Juno şi Sword.

Până la sfârşitul acelei zile, aproape 160.000 de militari au debarcat în Normandia şi au înregistrat mii de pierderi.

Subiecte în articol: Joe Biden presedinte SUA Emmauel Macron
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile