Antena 3 CNN Sport JO 2024 JO 2024: Pugilista Imane Khelif a învins-o pe unguroaica Luca Anna Hamori. Victoria i-a garantat sportivei medalia olimpică

JO 2024: Pugilista Imane Khelif a învins-o pe unguroaica Luca Anna Hamori. Victoria i-a garantat sportivei medalia olimpică

de Bianca Chirilă    |   

Pugilista algeriană Imane Khelif are garantată cel puțin o medalie de bronz la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce a învins-o pe unguroaica Luca Anna Hamori la categoria 66 kg, transmite BBC.

Khelif este una dintre cele două pugiliste cărora li s-a permis să lupte la Jocurile Olimpice, în ciuda faptului că a fost descalificată de la campionatele mondiale feminine de anul trecut, pentru că nu a trecut testele de testosteron. La același turneu a fost descalificată din același motiv și taiwaneza Lin Yu-ting.

Luca Anna Hamori a declarat înainte de luptă că nu „crede că este corect” ca Khelif să concureze, dar lupta s-a desfășurat normal.

Khelif a avut un început de meci bun împotriva lui Hamori, lovind-o cu serii bine ţintite, câştigând lejer primele două runde, chiar dacă şi unguroaica a reuşit câteva lovituri puternice.

În runda finală, sportiva africană a câştigat cu un scor mai strâns.

Cele două pugiliste s-au îmbrăţişat după gongul final.

Meciul anterior al sportivei a durat doar 46 de secunde

Meciul anterior al lui Khelif a durat doar 46 de secunde, în timp ce italianca Angela Carini s-a retras.

Angela Carini a declarat că s-a retras pentru că a fost lovită mai tare decât fusese vreodată. Un prim pumn i-a dislocat bărbia, iar un al doilea i-a zdrobit-o și a început să sângereze. Carini, în vârstă de 25 de ani, i-a spus antrenorului ei: „Nu este bine, nu este corect”. Ulterior, ea le-a spus reporterilor că în toată cariera ei de sportiv nu a mai fost lovită atât de tare.

Controverse după meci

Această luptă a declanșat dezbateri pe scară largă.

Khelif și cealaltă pugilistă, taiwaneza Lin Yu-ting, au fost puternic susținute de Comitetul Internațional Olimpic (CIO), care conduce competițiile de box la Jocuri.

Președintele CIO, Thomas Bach, a declarat sâmbătă că nu există „nicio îndoială” că cele două sunt femei.

Khelif a ajuns în finala Campionatului Mondial de anul trecut, înainte de a fi descalificată de IBA.

IBA a declarat că Khelif „nu a îndeplinit criteriile de eligibilitate pentru participarea la competiția feminină, așa cum au fost stabilite și prevăzute” în regulamentele sale.

Campionatele Mondiale feminine din 2023 au fost conduse de IBA, care nu mai este recunoscută de Comitetul Olimpic Internațional (CIO). Așadar, boxul olimpic din această vară este coordonat de Paris Boxing Unit (PBU), înființată de Comitetul executiv al CIO.

Khelif o va întâlni marți în semifinală pe Janjaem Suwannapheng, care a învins-o pe Busenaz Surmeneli, campioana olimpică din 2021 din Turcia, în semifinală.

Chiar dacă pierde, ea va părăsi Jocurile de la Paris cu o medalie de bronz.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile