Antena 3 CNN Actualitate Justiție Vicepreşedintele lui Trump îi înfurie pe britanici. JD Vance a spus că Marea Britanie e “prima ţară islamistă cu arme nucleare”

Vicepreşedintele lui Trump îi înfurie pe britanici. JD Vance a spus că Marea Britanie e “prima ţară islamistă cu arme nucleare”

de Redacția Antena 3 CNN    |   

JD Vance, nominalizat de Trump pentru postul de vicepreședinte al SUA, a sugerat că Marea Britanie este „prima țară cu adevărat islamistă” care a obținut arme nucleare după ce Laburiştii au câștigat alegerile, notează Sky News. 

Trump l-a ales pe senatorul din Ohio, JD Vance, în vârstă de 39 de ani, drept candidat pentru vicepreședinte la doar câteva zile după ce a fost victima unei tentative de asasinat, sâmbătă, la un miting electoral din Pennsylvania.

JD Vance, care l-a descris odată pe domnul Trump drept un 'idiot' și 'Hitlerul Americii' ,  a făcut comentariile despre Marea Britanie la conferința National Conservatism din Washington DC săptămâna trecută, la care a participat și fostul secretar de interne Suella Braverman.”

Comentariile lui JD Vance ar putea provoca o oarecare tensiune în relația dintre noul guvern laburist și personalități de rang înalt din echipa lui Trump, în cazul în care fostul președinte ar câștiga alegerile.

Într-un videoclip devenit viral pe rețelele de socializare, Vance a spus audienței conferinței:

„Vorbeam recent cu un prieten și discutam despre unul dintre marile pericole din lume, desigur, proliferarea nucleară, iar administrația Biden nu se interesează de asta. Și vorbeam despre care este prima țară cu adevărat islamistă care va obține o armă nucleară?

Și ne gândeam, poate este Iranul, poate Pakistanul deja se încadrează, și apoi am decis în final că poate, de fapt, este Marea Britanie, de când laburiștii tocmai au preluat puterea", a spus JD Vance.

Într-un interviu pentru Sky News, James Murray, secretarul Trezoreriei, a spus că nu „înțelege” comentariile senatorului american.

„Nu știu ce vrea să spună prin asta, ca să fiu sincer. Nu prea înțeleg aceste comentarii", a spus el lui Kay Burley subliniind că aceste comentarii sunt „alarmante”,

În continuare Murray a spus: „Din punctul meu de vedere, oricine se află la Casa Albă, oricine va fi ales în SUA, avem o relație foarte puternică între Marea Britanie și SUA, ceea ce este cu adevărat important pentru securitatea noastră și creșterea economică”.

El a continuat spunând spus că, deși „în mod evident  nu suntem de acord cu aceste comentarii”, relația Regatului Unit cu SUA „este mai importantă decât orice persoană”.

Viceprim-ministrul Angela Rayner a spus, de asemenea, că nu „recunosc” caracterizarea lui Vance a Regatului Unit sub Laburişti.

De asemenea, ea a spus pentru publicaţia Good Morning Britain de la ITV: , că a spus destul de multe lucruri picante și în trecut.

„Uite, nu recunosc această caracterizare. Sunt foarte mândru de succesul electoral pe care Laburiştii l-au avut recent".

Declarația lui Rayner vine după ce Sir Keir Starmer a vorbit cu Donald Trump duminică, în urma tentativei de asasinat de sâmbătă din Pennsylvania.

Se înțelege că prim-ministrul a condamnat violența, și-a exprimat condoleanțele pentru victime și familiile lor și i-a urat lui Trump și celor răniți o recuperare rapidă.”

Subiecte în articol: jd vance Donald Trump Marea Britanie
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un val de căldură cuprinde România. ANM a emis avertizare cod galben