Antena 3 CNN Externe Japonia e îngrijorată că tinerii nu se mai căsătoresc și îi întreabă de ce nu o fac

Japonia e îngrijorată că tinerii nu se mai căsătoresc și îi întreabă de ce nu o fac

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Guvernul japonez îi întreabă pe tineri dacă sunt sau nu interesați de căsătorie, în contextul în care Japonia se confruntă cu o criză demografică care ar putea duce la o scădere bruscă a populației în următoarele decenii.

Agenția pentru Copii și Familii, lansată în aprilie 2023, a avut vineri prima întâlnire a grupului de lucru pentru a sprijini tinerii în eforturile lor de a găsi parteneri, scrie The Guardian.

Guvernul a recunoscut că tinerii au păreri diferite despre căsătorie față de cele din trecut, a declarat un oficial al agenției.  

„Principala principală este că și căsătoria, și creșterea copiilor ar trebui să se bazeze pe respectul pentru diverse valori și mod de gândire al persoanelor”, a declarat Ayuko Kato, ministrul de stat pentru politicile legate de familie. „Am fi recunoscători dacă am putea auzi ce credeți și ce vă preocupă”.

Agenția a citat rezultatele unui sondaj efectuat în rândul persoanelor singure, cu vârste între 25 și 34 de ani, care arată că 43,3% dintre bărbați și 48,1% dintre femei au declarat că nu au avut ocazia să se întâlnească cu potențiali parteneri în 2021. Mulți au spus că nu au făcut nimic pentru a-și crește șansele, cum ar fi să se ducă la evenimente unde să întâlnească persoane potrivite și nici nu au dat curs invitațiilor prietenilor care voiau să le facă cunoștință cu persoane noi.

Autoritățile din Japonia consideră că numărul mic al căsătoriilor are legătură directă cu rata scăzută a natalității și îmbătrânirea populației. În 2023, numărul căsătoriilor a scăzut sub 500.000 pentru prima dată din anii 1930. Numărul nașterilor a scăzut cu 5,1% la 758.631, un nou minim record.

Sondajele au arătat că mulți tineri japonezi sunt reticenți să se căsătorească din cauza preocupărilor legate de costul ridicat al vieții în orașele mari, de lipsa locurilor de muncă bine plătite sau de faptul că femeilor le e greu să revină la muncă cu normă întreagă după ce au avut copii.

În iunie, guvernul de la Tokyo a anunțat că va lansa o aplicație de întâlniri încă din această vară.

Economistul Takashi Kadokura a declarat pe un blog de știri Yahoo Japan că eforturile guvernului de a promova căsătoria nu au funcționat și că oamenii nu se căsătoresc din cauză că nu au banii necesari ca să își susțină familia.

 

 

Subiecte în articol: japonia demografie natalitate
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile