Antena 3 CNN Actualitate Jandarmeriţa Rebeca Popa a împușcat și imobilizat un șofer teribilist, după o urmărire ca în filme

Jandarmeriţa Rebeca Popa a împușcat și imobilizat un șofer teribilist, după o urmărire ca în filme

O tânără jandarmeriţă a prins un şofer fugar, sâmbătă noaptea, după o urmărire ca în filme prin Iași.

de Silvia Țigănilă    |   

Rebeca Popa, în vârstă de 22 de ani, are gradul de sergent major şi este în Jandarmerie de trei ani. Sâmbătă noaptea, 5 septembrie 2020, tânăra se afla în patrulare cu un poliţist de la Secţia 4 Tătăraşi. La ora 3 dimineaţa, aceştia au fost solicitați să se implice în urmărirea făcută de către colegii lor.

Ionel Bogdan Sitaru, de 33 de ani, este cel care a călcat pedala de acceleraţie când poliţiştii i-au solicitat să facă un alcooltest. Jandarmeriţa şi poliţiştii au tras cu pistoalele din dotare în pneurile autoturismului Polo, însă şoferul fugar a lovit o autospecială de poliţie și a rănit un agent. Atunci, urmăritorii au decis să tragă în şofer.

30 de focuri de armă trase după un șofer teribilist. Urmărire ca în filme pe un mare bulevard

Urmărirea a durat aproximativ 30 de minute, până când jandarmeriţa l-a împuşcat pe şofer în umăr. Ionel Bogdan Sitaru a pierdut apoi controlul volanului şi s-a izbit de un stâlp. Tânăra de 22 de ani l-a pus rapid la pământ pe bărbatul solid care încerca să fugă.

Era transpirat şi foarte dezorientat, nu ştia ce e cu el. Nu ştiu dacă l-am împuşcat eu”, a declarat Rebeca Popa pentru ziaruldeiasi.ro

Rebeca a terminat şcoala de subofiţeri de la Fălticeni şi a lucrat în primul an în detaşamentul de cavalerie al Jandarmeriei Bucureşti.

Șoferul fugar nu are antecedente penale

Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a fost 0. Polițiștii așteaptă acum și rezultatul testului pentru dopaj. În timpul urmăririi pe străzile din Iași, individul a fost rănit ușor de un glonț tras asupra sa iar o ambulanță l-a transportat de urgență la spital. 

Acesta prezenta mai multe contuzii și plăgi. O contuzie de umăr drept, o plagă posibil împușcată la nivelul umărului stâng fără retenție de corp străin, mai multe contuzii faciale și un traumatism cranio-cerebral fără pierderea stării de conștiență”, a declarat un cadru medical de pe ambulanță. 

Psihiatrii nu exclud ca șoferul să fi fugit de polițiști de teamă. Acesta nu are antecedente penale.

Subiecte în articol: Rebeca Popa urmarire Iași
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Obțin Marine le Pen și Jordan Bardella majoritatea absolută?