Antena 3 CNN Actualitate Locale Un jandarm de 49 de ani din Alba s-a împuşcat în inimă. Colegii spun că era afectat de pensia pe care urma să o primească

Un jandarm de 49 de ani din Alba s-a împuşcat în inimă. Colegii spun că era afectat de pensia pe care urma să o primească

Un angajat de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Alba s-a sinucis cu pistolul din dotare, după ce s-a împuşcat în zona inimii.

de Georgiana Adam    |   

Bărbatul, în vârstă de 49 de ani, era aproape de momentul pensionării, şi era în zona serviciului de pază al unităţii, când a făcut gestul necugetat, potrivit adevarul.ro.

Jandarmul s-a împuşcat în zona inimii, iar medicii sosiţi imediat la faţa locului nu au mai avut ce să facă decât să constate decesul acestuia. 

Surse din rândul colegilor susţin că jandarmul era foarte nemulţumit şi suferea mult din cauza faptului că urma să aibă o pensie de "doar" 3.000 de lei şi nu ştia cum se va descurca cu cheltuielile după ce va ieşi la pensie. 

Nemulţumirea bărbatului era determinată şi de faptul că alţi colegi de-ai săi care s-au pensionat în ultimii ani au ieşit şi cu pensii de 5.000 de lei.  

Jandarmii, la fel ca toţi angajaţii din sistemul militar, beneficiază de pensie specială, denumită oficial pensie de serviciu. 

Bărbatul era cunoscut în rândul colegilor ca o persoană introvertită, care foarte rar vorbea altceva decât chestiuni legate de serviciu. 

Nimic din comportamentul lui din ultima perioadă nu a trădat un asemenea gest, mai ales că la ultima testare psihologică de anul trecut a fost declarat apt. 

"Subofiţerul avea 49 de ani, era cadru al unităţii noastre din anul 1994 şi pe parcursul carierei a fost recompensat de mai multe ori pentru îndeplinirea foarte bună a îndatoririlor de serviciu. 

La ultima testare psihologică, efectuată în anul 2020, a fost declarat apt, iar de atunci nu a avut comportamente sau atitudini care să necesite intervenţia de specialitate a psihologului unităţii. În continuare sunt desfăşurate cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs acest incident tragic", se arată în comunicatul Jandarmeriei Alba. 
 

Subiecte în articol: jandarm sinucidere Alba pensie
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile