Antena 3 CNN Externe Un cuplu a făcut captura anului: a aruncat în apă o sfoară cu un magnet la capăt și a scos o cutie cu 100.000 de dolari, la New York

Un cuplu a făcut captura anului: a aruncat în apă o sfoară cu un magnet la capăt și a scos o cutie cu 100.000 de dolari, la New York

Potrivit unei vechi mostre de înțelepciune populară, banii nu cresc în copaci.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Însă viața le-a demonstrat lui James Kane și Barbie Agostini că banii pot să iasă la iveală în număr mare de pe fundul apei, relatează The Telegraph.

Cei doi parteneri din New York au făcut cea mai mare captură din viața lor după ce au aruncat, săptămâna trecută, o funie cu un magnet puternic la capăt în parcul Flushing Meadows din Queens, New York.

Magnetul s-a atașat de o cutie metalică pe care Kane și Agostini au adus-o la suprafață și din care au recuperat numeroase bancnote de 100 de dolari.

Banii, uzi și deteriorați, erau grupați în două teancuri și însumau 100.000 de dolari.

Kane și Agostini au anunțat poliția în legătură cu descoperirea lor și n-au regretat: oamenii legii au făcut verificări în legătură cu caseta de valori și au ajuns la concluzia că banii dinăuntru nu aveau legătură cu vreo infracțiune.

Prin urmare, polițiștii le-au spus celor doi că pot păstra suma integrală. 

"Nu mi-a venit să cred. M-am pierdut cu firea", a mărturisit Barbie Agostini, citată de presa internațională.

[GAL layout="4"]

Pescuitul cu magnet, un obicei dobândit în pandemia de Covid-19

James Kane a declarat pentru postul TV NY1 că el și partenera sa au început să pescuiască la magnet în timpul pandemiei Covid-19, asemeni multor americani.

Acest experiment s-a transformat rapid în hobby. 

"Îi spunem vânătoarea de comori a omului sărac", a explicat bărbatul, argumentând că pescuitul "la magnet" nu implică investiții scumpe, cum ar fi sonarul sau echipamentele de dragare.

În trecut, cei doi au recuperat de pe fundul apei arme, grenade din cel de-al Doilea Război Mondial, o motocicletă, monede străine și bijuterii.

Cuplul își documentează partidele de pescuit cu magnetul pe canalul YouTube "Let's Get Magnetic".

Kane și Agostini nu sunt, nici pe departe, singurii care au rămas cu acest hobby din pandemie.

Luna trecută, un pescar din New Orleans a recuperat cu magnetul un craniu uman care fusese legat cu un lacăt de o halteră.

Iar în martie, mai multe bombe neexplodate au fost scoase la suprafață de pescarii la magnet în râul Charles din Massachusetts, în două incidente separate, potrivit presei de peste Ocean.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile