Antena 3 CNN Actualitate Cine este Iulia Scântei, propunerea PNL pentru funcția de judecător la Curtea Constituţională

Cine este Iulia Scântei, propunerea PNL pentru funcția de judecător la Curtea Constituţională

Biroul Executiv al PNL a votat astăzi nominalizarea senatorului PNL, Iulia Scântei, pentru funcția de judecător la CCR, din partea Senatului.

de Georgiana Adam    |   

Iulia Scântei este propunerea PNL pentru funcţia de judecător CCR.

Aceasta este senator PNL din 2016, iar înainte de a intra în Parlament a mai ocupat funcţii guvernamentale, inclusiv aceea de secretar general în cadrul Ministerului Justiţiei.

În ceea ce priveşte profesia juridică, senatoarea are o experienţă de 22 de ani.

Potrivit adevarul.ro. Iulia Scântei este la al doilea mandat de senatoare, dar are experienţă guvernamentală, precum şi domeniul privat, ca notar. 

Iulia Scântei are 45 ani şi a intrat în Parlament pe listele PNL în anul 2016 şi este preşedinte al comisiei juridice din Senat din decembrie 2020, fiind înainte vicepreşedinte al comsiei şi este, de asemenea, membru în comisia pentru apărare. 

De asemenea, aceasta a fost printre cei mai importanţi jurişti ai PNL în ceea ce priveşte sesizările la CCR.

Iulia Scântei a fost şi consilier al ministrului Justiţiei, dar şi secretar general în cadrul Ministerului Justiţiei, în perioada 2007-2008.

Mai mult, senatoarea a ocupat şi funcţia de consilier al premierului, în cadrul departamentului pentru Lupta Antifraudă – OLAF, între anii 2006-2007.

Aceasta a absolvit în anul 2000 Facultatea de Drept, din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza, Iaşi. 

În 2002 a obţinut o diploma de absolvire al unui curs de specializare pe managementul de proiecte şi iniţiative legislative pentru ameliorarea mediului de afaceri, în cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi şi UNAID. 

Iulia Scântei are şi o diplomă de master obţinută în cadrul SNSPA, un curs de specializare in dreptul asigurarilor şi un alt curs postuniversitar în domeniul securităţii şi apărării naţionale, în cadrul Colegiului Naţional de Apărare. 

Numirile urmează să fie făcute de Senat și de președintele Klaus Iohannis.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile