În cea de-a zecea ediţie a emisiunii "Gătit la costum", Ştefan Lungu a gătit alături de Iulia Albu, unul dintre cei mai influenți fashion editori români.
Sano a fost şi de această dată asul din mâneca lui Ştefan Lungu. Gazda emisiunii "Gătit la costum" a folosit cu încredere produsele de igienizare Sano, care au asigurat un spaţiu de gătit igienic.
Iulia Albu, invitat special în ediţia 10 "Gătit la costum", sezonul 4
Criticul de modă a povestit despre anii copilăriei şi despre cât de mult îşi iubea bunica, care era, de altfel, patiser. "În copilărie aveam tot ce voiam, pentru că bunica era patiser. Cel mai mult îmi plăcea ciocolata de casă."
Iulia Albu este cunoscută pentru comentariile acide la adresa vedetelor, astfel că aceasta nu a ezitat să fie critică şi la adresa gazdei emisiunii "Gătit la costum". "Măcar pasca să o faci cum trebuie, că la un eşti îmbrăcat, nu prea acum cu ce ne lăuda", a spus aceasta.
"Era foarte frumos în copilărie, pentru că bunica era cea care gătea. Nu prea mâncam pentru că eram mofturoasă. Am avut şi un iepure pe care îl chema Ţuchili şi dispăruse de Paşte. În ziua aceea, am mâncat o friptură la tavă. Era ceva foarte interesant cu sos roşu."
[GAL layout="2"]Cât despre controversatul său animal de companie, criticul de modă a dezvăluit că este chiar mai inteligent decât mult cunoştinţe alături de care frecventează cafenelele din zona Dorobanţi. "Găina mea nu a fost marketing. Chiar a fost găina mea de companie. Şi chiar nu a fost prima. Am avut şi cocoş. Plus de asta, găina mea era mult mai inteligentă decât multe cunoştinţe din Dorobanţi.", a mărturisit aceasta.
Iulia a mai povestit şi despre cum a lăsat dreptul pentru modă. "Mi-am dorit să fiu medic veterinar, avocat, Bruce Lee. Am făcut Facultatea de Drept, apoi m-am apucat în glorie de Facultatea de Arte"
Reţetă de pască
Pentru aluat:
- 400 gr de făină
- 15 gr de drojdie proaspătă
- 2 gălbenușuri
- 175 ml de lapte
- 125 gr de zahăr
- 25 gr de zahăr vanilat
- 100 ml de ulei
- 50 gr de unt
- 4 ml esență de vanilie
- puțină sare.
Pentru umplutură:
- 750 gr de brânză proaspătă de vaci
- 150 gr brânză telemea sărată
- 100 gr de smântână
- 2 ouă întregi + 3 albușuri
- 100 gr de griș
- 100 gr de zahăr
- 3 plicuri de zahăr vanilat
- 100 gr de stafide coaja rasă de la o lămâi
- 4 ml esență de vanilie
- 1 gălbenuș pentru uns aluatul de deasupra.
"Gătit la costum", în fiecare sâmbătă, de la ora 13:30, la Antena 3
În fiecare sâmbătă, de la 13:30, Antena 3 aduce pasionaților de gastronomie emisiunea "Gătit la costum", unde miza este preparare unor mâncăruri realizabile, delicioase și inspiraționale.
Gazda emisiunii este Ștefan Lungu, o persoană care își dorește să transmită și să transforme bucătăria și gătitul în terapie pentru sufletul telespectatorilor.