Antena 3 CNN Emisiuni iThink iThink: Top 5 alimente periculoase pentru organism! Cel mai cangerigen ingredient

iThink: Top 5 alimente periculoase pentru organism! Cel mai cangerigen ingredient

Redacția Antena 3 CNN
1 minut de citit Publicat la 11:56 03 Apr 2023 Modificat la 14:36 03 Apr 2023

"Pe primul plan nu pun zahărul, cum spune toată lumea. Pe primul plan eu pun uleiul de palmier", susține specialistul, referindu-se la unul dintre cele mai folosite ingrediente în alimentele procesate, după cum a punctat și moderatorul emisiunii, Iusti Fudulu.

"Ați văzut? Și pe cine ați auzit că avem epidemie de cancere? Vă dau studii medicale randomizate făcute în Spania și confirmate de Cambridge care îți arată că uleiul de palmier, în speță acidul palmitic din uleiul de palmier, este primul cancerigen care poate să grăbească metastazele din corpul uman", a adăugat Marius Văduva, fitoterapeut specializat pe cazuri oncologice.

Gustarea dulce, rău aduce

"Zahărul este al doilea. Într-adevăr, după uleiul de palmier, zahărul este al doilea. Dar al treilea – și nu vorbim doar de cancer – este laptele de vacă. L-aș interzice! În primul rând este foarte dăunător pentru sistemul nostru digestiv și intestinal", subliniază onco-fitoterapeutul.

"Carnea roșie ar trebui să o limităm pe cât posibil în momentul ăsta. V-aș spune carnea de vită pentru că în momentul ăsta este foarte injectată. Sunt o grămadă de pacienți care ajung la spital cu rezistență la bacterii, din cauza antibioticelor care se dau la vite", mai susține specialistul care a așezat pe locul 5 o clasă generală de alimente, reprezentând toate produsele de tip fast food, de la băuturi carbogazoase, la prăjeli sub toate formele lor.

În fiecare duminică, de la 17:00, la Antena3 CNN, urmărește experiențele și ideile care îți schimbă perspectiva asupra lumii și a regulilor care o guvernează. Când toți încearcă să-ți spună mai degrabă CE să gândești, află CUM să gândești la iThink cu Iusti Fudulu.

Citește mai multe din iThink
» Citește mai multe din iThink
TOP articole