Antena 3 CNN Actualitate Inedit Istoria tumultuoasă a Tezaurului „Cloșca cu puii de aur”. Cum a fost descoperită comoara

Istoria tumultuoasă a Tezaurului „Cloșca cu puii de aur”. Cum a fost descoperită comoara

<1 minut de citit Publicat la 19:46 02 Oct 2019 Modificat la 19:46 02 Oct 2019

Povestea Tezaurului „Cloșca cu puii de aur” începe în localitatea Pietroasele, locul în care a fost descoperit din întâmplare de doi țărani în anul 1837. Descoperirea tezaurului de la Pietroasele a declanșat la vremea respectivă o adevărată isterie a căutătorilor de comori.

Imediat după descoperirea spectaculoasă a tezaurului, care în momentului respectiv era cel mai mare din lume, Pietroasele a devenit cel mai vizitat loc din România. Atât persoane străine locului, cât și localnicii au început investigații pe cont propriu, cercetând fără pic de oboseală fiecare pietricică cu speranța de a găsi măcar un puișor al Cloștii de aur.

Pietroasele este localitatea din România, dar și din Europa cu una dintre cele mai mari densități de vestigii istorice pe metru pătrat. Această incredibilă densitate poate fi explicată prin faptul că zona a fost locuită timp de șase milenii. Un singur platou de câteva mii de metrii pătrați și un vârf de deal, având în spate păduri cât vezi cu ochii. Un loc bine amplasat de unde puteai supraveghea câmpia Buzăului și de unde te puteai refugia la nevoie.

Continuarea, pe Historia.ro.

Citește mai multe din Inedit
» Citește mai multe din Inedit
TOP articole