Antena 3 CNN Externe Israelul ucide, în premieră, un oficial al mișcării Fatah, condusă de președintele palestinian Mahmoud Abbas

Israelul ucide, în premieră, un oficial al mișcării Fatah, condusă de președintele palestinian Mahmoud Abbas

de Adrian Iclozan    |   

Israelul a eliminat, în premieră de la începutul războiului din Gaza, un oficial al mișcării palestiniene Fatah, condusă de Mahmoud Abbas, președintele Autorității Palestiniene, relatează Times of Israel.

Autoritatea Palestiniană administrează civil comunitățile palestiniene din Cisiordania ocupată, în vreme ce Hamas este la putere în Gaza din 2006.

Times of Israel citează o sursă din domeniul securității și un oficial Fatah, care au confirmat că un atac israelian efectuat miercuri în sudul Libanului "l-a ucis pe Khalil Makdah, oficial al grupării (Fatah)".

Lovitura a fost semnalată în orașul Sidon și ar fi distrus mașina în care se afla Khalil Makdah.

Mai devreme în cursul zilei, presa libaneză a relatat despre un atac israelian cu dronă asupra unui vehicul în tabăra de refugiați palestinieni Mieh Mieh, situată lângă orașul Sidon.

Forțele de Apărare Israeliene, IDF, nu au comentat imediat incidentul.

Președintele Autorității Palestiniene și al Fatah, Mahmoud Abbas, a anunțat că se duce în Gaza

Presa internațională a relatat recent că șeful Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, a anunțat că va vizita Gaza.

Abbas a declarat, joia trecută, în Parlamentul din Turcia, că a decis să meargă în Gaza și la Ierusalim pentru a protesta la față de războiul purtat de Israel în enclava palestiniană.

Potrivit lui Abbas, războiul se va sfârși doar dacă Israelul se retrage din teritoriile palestiniene ocupate.

Într-un discurs de aproape o oră, la care au asistat președintele turc Recep Tayyip Erdogan, membri ai guvernului său și parlamentari din toate formațiunile politice, Abbas a acuzat Statele Unite că "prelungesc o catastrofă" prin susținerea Israelului și prin veto-ul la rezoluțiile Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite.

El a făcut apel la comunitatea internațională să pedepsească pe cale juridică statul evreu pentru "crimele sale de război" și pentru încălcările dreptului internațional.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile