Antena 3 CNN Externe Israelul l-a ucis pe liderul Hamas în Liban și a lichidat la Beirut alți trei lideri militanți. "Invazia în Liban, tot mai probabilă"

Israelul l-a ucis pe liderul Hamas în Liban și a lichidat la Beirut alți trei lideri militanți. "Invazia în Liban, tot mai probabilă"

de Adrian Iclozan    |   

Prim-ministrul israelian Benjamin Natanyahu crede că este în poziția de a câștiga războiul împotriva grupărilor Hezbollah și Hamas și ignoră apelurile SUA la reținere, estimează fostul șef al Statului Major General, generalul (r) Richard Dannatt, citat de Sky News. 

„O invazie terestră este din ce în ce mai amenințătoare”, a adăugat el, arătând că bombardamentele susținute efectuate în ultimele zile demonstrează determinarea șefului de guvern de la Ierusalim.

Generalul britanic a subliniat, pe de altă parte că, în timp ce SUA pledează cauza negocierilor, Washingtonul nu face suficient pentru a-l opri pe Netanyahu.

„Statele Unite încă furnizează arme și o mulțime de lucruri de care Israelul are nevoie”, a amintit Richard Dannatt.

Această distanță între discursul oficial și acțiunile SUA îl motivează pe premierul israelian să creadă că va câștiga războiul, a conchis generalul britanic.

Israelul bombardează în premieră în centrul capitalei libaneze

Un nou atac israelian a vizat, azi noapte, o clădire situată în cartierul Kola din Beirut. 

Gruparea Frontul Popular pentru Eliberarea Palestinei a anunțat că trei dintre liderii săi au fost uciși în bombardament. 

Ar fi prima lovitură aeriană efectuată de armata statului evreu în interiorul capitalei libaneze, de la intensificarea operațiunilor împotriva grupărilor militante susținute de Iran, notează presa internațională.

Forțele Israeliene de Apărare au confirmat, IDF, la rândul lor, că au lovit zeci de ținte ale grupării Hezbollah, luni dimineață.

Timp de două ore, aviația de vânătoare a atacat locații din estul regiunii Bekaa unde se aflau lansatoare de rachete și depozite de arme, potrivit IDF.

„În plus, avioanele de vânătoare au atacat, în diferite zone din sudul Libanului, clădiri militare folosite de organizația teroristă Hezbollah pentru activități împotriva statului Israel. IDF vor continua să atace puternic, să deterioreze și să distrugă capacitățile militare și infrastructura Hezbollah în Liban”, a comunicat sursa citată. 

Liderul Hamas din Liban, ucis într-un atac israelian

Liderul Hamas în Liban a fost ucis într-un atac israelian.

Anunțul a fost făcut de gruparea militantă palestiniană, care a precizat că Fateh Sherif Abu el-Amin a murit împreună cu o parte din membrii familiei sale într-un bombardament în sudul Libanului. 

Declarația Hamas de luni dimineață vine după ce un alt grup militant palestinian, Frontul Popular pentru Eliberarea Palestinei, a declarat că trei dintre liderii săi au fost uciși într-un atac la Beirut. 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile