Antena 3 CNN Externe Israelul își extinde operațiunea militară în Liban și desfășoară încă o divizie în sud-vestul țării. 1,2 milioane de libanezi au fugit

Israelul își extinde operațiunea militară în Liban și desfășoară încă o divizie în sud-vestul țării. 1,2 milioane de libanezi au fugit

de Adrian Iclozan    |   

Forțele de apărare israeliene, IDF, au anunțat, marți, că au început o operațiune terestră „limitată, localizată și țintită” împotriva Hezbollah în partea sud-vestică Libanului, relatează BBC.

Potrivit IDF, noua desfășurare de forțe a început de luni.

Demarată la 30 septembrie anul curent, ofensiva terestră israeliană în Liban s-a concentrat până în prezent în sud-estul acestei țări.

Armata israeliană a mai comunicat că, pentru prima dată, o divizie IDF de rezerviști este mobilizată la operațiuni de luptă în Liban, notează Times of Israel.

Divizia 146 "a început operațiunile terestre noaptea trecută în sectorul vestic al sudului Libanului și se alătură celor diviziilor 98, 36 și 91 ale armatei permanente, care operează deja în sectoarele central și estic din sudul Libanului", au transmis responsabilii militar israelieni.

Conform estimărilor BBC, numărul total al soldaților israelieni desfășurați în interiorul Libanului depășește în prezent 15.000.

Operațiunile terestre în această țară fost descrise de IDF drept „raiduri limitate, localizate și țintite”, cu scopul de a distruge infrastructura Hezbollah în zona de frontieră, în special în satele adiacente Israelului, pentru a permite locuitorilor din nordul statului evreu să se întoarcă acasă.

În Liban, 1,2 milioane de persoane sunt strămutate, iar 400.000 au fugit în Siria

În timp ce Israelul confirmă că își extinde operațiunile terestre în Liban, vin date noi privind impactul conflictului asupra civililor.

Aproximativ 1,2 milioane de persoane au fost strămutate în interiorul Libanului, de când Israelul și-a intensificat atacurile aeriene, luna trecută, ucigând mai mulți lideri ai grupării pro-iraniene, inclusiv pe șeful Hezbollah, Hassan Nasrallah.

În afara strămutaților în interiorul țării, peste 400.000 de persoane au fugit din Liban în Siria.

Conform Ministerului libanez al Sănătății, atacurile israeliene s-au soldat peste 2.000 de morți, între care 127 de copii și 261 de femei.

Subiecte în articol: Liban Israel Hezbollah
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile