Antena 3 CNN Externe Israelul anunță că a ucis un lider militar Hezbollah în timp ce acesta mergea pe motocicletă, în Liban. Atacul cu dronă a fost filmat

Israelul anunță că a ucis un lider militar Hezbollah în timp ce acesta mergea pe motocicletă, în Liban. Atacul cu dronă a fost filmat

de Adrian Iclozan    |   

Forțele de Apărare Israeliene, IDF, au anunțat, sâmbătă, că l-au ucis pe Hussein Ibrahim Kassab, un lider militar al grupării Hezbollah, într-un atac cu dronă efectuat în aceeași zi, transmite Times of Israel

Potrivit IDF, este vorba despre Hussein Ibrahim Kassab, comandant al forțelor de elită Radwan din cadrul grupării pro-iraniene.

Drona l-ar fi lovit pe Kassab în timp ce acesta conducea o motocicletă în apropierea orașului de coastă Tyre.

IDF a publicat imagini cu lovitura efectuată de aparatul fără pilot.

Hezbollah a lansat drone și un baraj de rachete spre Israel, în replică la un tir efectuat în Liban de statul evreu

Doi soldați israelieni au fost răniți, sâmbătă, într-un aparent atac cu drone explozive lansat de Hezbollah.

Gruparea pro-iraniană a confirmat, la rândul său, că a lansat două drone explozive asupra unei poziții militare din zona comunității nordice israeliene Misgav Am.

Unul dintre soldați are răni de gravitate moderată iar celălalt, răni ușoare, a anunțat Centrul medical Rambam din Haifa.

De asemenea, Hezbollah și-a asumat responsabilitatea pentru lansarea unui baraj de rachete asupra comunității nordice Ayelet HaShahar, în cursul aceleiași zile.

Alarmele au sunat în acest oraș, și în altele din apropiere, dar nu au fost semnalați răniți până la ora acestei actualizări.

Ayelet HaShahar este situată la aproximativ 10 kilometri de granița cu Libanul și nu se numără printre localitățile evacuate.

Gruparea pro-iraniană a comunicat că barajul de rachete este un răspuns la o lovitură efectuată de IDF la Nabatieh, în sudul Libanului.

Potrivit autorităților locale libaneze, tirul IDF a ucis cel puțin 10 persoane.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile