Antena 3 CNN Externe Israelul a ras de pe fața pământului un sat din Liban. SUA: "Nu vrem să vedem așa ceva". Ar fi fost lovit sanctuarul Sf. Benjamin

Israelul a ras de pe fața pământului un sat din Liban. SUA: "Nu vrem să vedem așa ceva". Ar fi fost lovit sanctuarul Sf. Benjamin

de Adrian Iclozan    |   

Statele Unite au reacționat, joi, după ce pe rețelele sociale s-a viralizat un clip în care se pot vedea multiple explozii de mari proporții, în care ar fi fost distrusă o întreagă localitate din Liban, notează CNN.

Înregistrarea a fost realizată chiar de membrii Forțelor Israeliene de Apărare, IDF.

CNN a stabilit prin geolocalizare că exploziile au avut loc în localitatea Mhaibib din regiunea Nabatiyeh, la aproximativ doi kilometri de granița cu Israelul. Deflagrațiile sunt vizibile în apropierea a cel puțin două duzini de clădiri.

"Evident, nu vrem să vedem localități întregi distruse. Nu vrem să vedem case și alte clădiri civile distruse", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller, atunci când a fost întrebat despre imaginile și distribuite miercuri.

Într-o altă înregistrare video, distribuită masiv pe rețelele de socializare și geolocalizată de CNN, poate fi văzut învăluit în fum sanctuarul profetului Benjamin, un sit de importanță religioasă, istorică și turistică, despre care se crede că are peste 2.000 de ani și care este situat în Mhaibib.

CNN menționează că nu poate verifica starea acestui lăcaș religios în prezent.

Forțele de Apărare ale Israelului au comunicat că deflagrațiile care au provocat discuții aprinse pe rețelele sociale prezintă "dezmembrarea unei rețele de tuneluri teroriste ale grupării Hezbollah".

Potrivit IDF, armata statului evreu a lovit mai multe localități din sudul Libanului, inclusiv Mhaibib, în demersul de a distruge "infrastructura subterană" utilizată de Forța de elită Radwan a Hezbollah.

Primarul unei localități învecinate cu Mhaibib a declarat presei internaționale că localnicii părăsiseră deja zona.

Subiecte în articol: Liban IDF Israeli Hezbollah
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile