Antena 3 CNN Externe Israelul a bombardat un cartier din Beirut, la câteva ore după ce SUA au transmis că nu susțin bombardamentele în capitala Libanului

Israelul a bombardat un cartier din Beirut, la câteva ore după ce SUA au transmis că nu susțin bombardamentele în capitala Libanului

de Adrian Iclozan    |   

Israelul a bombardat, miercuri dimineață, suburbia Dahiyeh din Beirut, transmite presa internațională.

Un comunicat IDF precizează că avioanele de vânătoare ale Forțelor Aeriene israeliene, ghidate de agenți de informații, au lovit un depozit subteran de arme al Hezbollah.

În prealabil, forțele israeliene au emis un ordin de evacuare pentru zona vizată.

Martorii citați de jurnaliștii unei agenții internaționale spun că au auzit o explozie puternică și au văzut o coloană mare de fum după atac.

Noua operațiune anti-Hezbollah vine după ce, timp de câteva zile, capitala libaneză nu a mai fost bombardată de IDF.

De asemenea, raidul israelian vine la câteva ore după ce SUA au dat 30 de zile Israelului să amelioreze situația civililor din Gaza și au precizat că nu susțin campania statului evreu în capitala Libanului, care a fost extinsă printr-o desfășurare terestră în sudul țării, de la începutul acestei luni.

Într-o altă evoluție a conflictului, IDF a comunicat că forțele Diviziei 98 de parașutiști, care continuă să opereze în sudul Libanului, au eliminat în ultima zi zeci de teroriști și au distrus depozite de arme ale grupării pro-iraniene, atât la suprafață, cât și sub pământ.

Au fost lovite, în intervalul respectiv, peste 140 de ținte teroriste ale Hezbollah în peste 50 de zone din Liban, potrivit IDF.

În plus, armata israeliană a comunicat că l-a ucis pe Mahmoud al-Mabhouh, șeful operațiunilor cu drone ale Hamas în nordul Fâșiei Gaza.

Israelul, avertizat de SUA în legătură cu bombardarea Libanului

Guvernul SUA a avertizat Israelul cu privire la campania sa de bombardamente din Liban, a semnalat, marți, presa internațională.

"Trebuie să spunem clar Israelului că ne opunem campaniei de bombardamente pe care au pornit-o în săptămânile recente împotriva Beirutului", a declarat Matthew Miller, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA.

El a adăugat că Israelul are dreptul de a ataca ținte teroriste legitime, dar că guvernul de la Washington are "îngrijorări reale cu privire la natura campaniei din Beirut din ultimele săptămâni".

"Am văzut că loviturile au scăzut în număr în ultimele zile și vom continua să urmărim cu mare atenție", a mai afrimat acest oficial.

Subiecte în articol: Hezbollah Beirut depozit de armament Israel
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile