Antena 3 CNN Externe Israelul recunoaște indirect că l-a ratat, din nou, pe Mohammed Deif, liderul militar al Hamas, în urma unei lovituri în Gaza soldate cu peste 90 de morți

Israelul recunoaște indirect că l-a ratat, din nou, pe Mohammed Deif, liderul militar al Hamas, în urma unei lovituri în Gaza soldate cu peste 90 de morți

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Armata israeliană a anunțat, duminică, uciderea unui important comandant militar al mișcării islamiste Hamas într-un raid aerian care a avut loc sâmbătă, în sudul Fâşiei Gaza, transmite Agerpres citând AFP şi Reuters.

"Aviația militară israeliană l-a eliminat pe comandantul brigăzii Hamas din Khan Younis, Rafa Salameh, în acestui oraș. Salameh era unul dintre colaboratorii apropiați ai lui Mohammed Deif, comandantul aripii militare a Hamas", se arată într-un comunicat al forțelor militare ale statului evreu.

Sâmbătă, la scurt timp după lovitura din Khan Younis, Israelul a confirmat că i-a vizat pe Mohammed Deif şi pe Rafa Salameh. În cursul serii de ieri, premierul Benjamin Netanyahu, care a autorizat acest atac, a recunoscut că nu poate spune sigur dacă Deif a fost ucis și a adăugat că responsabilii militari evrei lucrează pentru confirma această informație.

Statul evreu îi consideră pe Mohammed Deif și pe Rafah Salameh drept organizatori ai masacrului din 7 octombrie 2023, în care comandouri palestiniene din Gaza au intrat în Israel și au ucis aproximativ 1.200 de persoane.

"Lovitura (de sâmbătă) a fost efectuată într-o zonă închisă, gestionată de Hamas şi unde, conform informațiilor noastre, erau prezenți doar teroriști Hamas și nu se afla niciun civil", a menționat armata israeliană.

Ministerul Sănătății din Gaza, controlat de Hamas, a spus, la rândul său, că raidul israelian de sâmbătă a ucis 92 de palestinieni din tabăra de strămutați de la al-Mawasi, în apropiere de Khan Younis, victimele fiind în principal femei şi copii.

În plus, un lider palestinian de rang înalt a anunțat că Mohammed Deif este în viață.

"Este bine şi supraveghează direct operațiunile Brigăzilor al-Qassam (ramura armată a Hamas - n.r.) şi rezistența", a spus el, sub condiția anonimatului.

Doi oficiali ai mișcării islamiste palestiniene au declarat că Hamas a decis să oprească negocierile privind încetarea focului în Fâşia Gaza, în urma atacului israelian de sâmbătă.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile